Safet Sušić: Na ovakvu predstavu mojih igrača čekao sam dvije godine

Ovo je najbolja utakmica koju smo dosad odigrali, a na ovakvu predstavu mojih igrača čekao sam dvije godine. Nemam zamjerki, sve je bilo perfektno, izjavio je selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić na pres-konferenciji nakon utakmice s Latvijom u Zenici (4:1).

alt

Sušić nije želio nikoga od igrača da izdvoji, naglašavajući da je za pobjedu zaslužan kompletan tim.

Kada je u pitanju Senad Lulić, koji je još u prvom poluvremenu morao napustiti teren, Sušić je kazao da se ne radi o težoj povredi.

“Povreda nije ozbiljna, dobio je udarac u isto mjesto gdje je ranije bio povrijeđen. Bit će spreman za meč sa Grčkom”, kazao je Sušić, naglašavajući da će i u narednom meču protiv prvog favorita u grupi ići napadački, na pobjedu.

“Malo koja reprezentacija ima ovakav kvalitet, kakav mi posjedujemo. Izuzetno sam zadovoljan večerašnjom pobjedom i igrom. Dvije godine čekam i sanjam ovu igru. Ponosan sam što imamo ovakvu reprezentaciju. Apsulutno zaslužena pobjeda”, rekao je Sušić, dodavši:

“Posebno me raduje to što se vidjela želja i htjenje. Napadali smo svih 90 minuta bez obzira na rezultat. Igrač utakmice? To ostavljam novinarima, za mene je igrač utakmice reprezentacija Bosne i Hercegovine. Sjajno je što smo dobili širinu i nove igrače. Vranješ je odigrao još jednu sjajnu utakmicu”.

“U Grčku idemo po pobjedu. Igrat ćemo napadački, jer nemamo šta izgubiti. Ukoliko pobjedimo, neće nas niko do kraja moći skinuti. Ako bi izgubili, to neće biti velika šteta, jer s njima igramo revanš na Bilinom Polju”.

Napomenimo da golove za BiH postigli su Misimović (11. min jedanaesterac, 54.), Pjanić (44. min) i Džeko (90.), dok je jedini pogodak za goste iz Latvije postigao Grokšs (5. min).

sutra.ba