Aco Petrović proširio spisak, pozvani Miletić i Naletilić

Novi igrači na Petrovićevom spisku su Marko Miletić iz Igokee i Josip Naletilić iz Širokog

alt

Selektor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Aleksandar Petrović proširio je spisak igrača za pripreme uoči kvalifikacija za još dva imena.

Novi igrači na Petrovićevom spisku su Marko Miletić iz Igokee i Josip Naletilić iz Širokog, potvrdio je Feni generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović, koji je dodao da Petrović neće računati na Ivana Opačka.

“Odlučili smo da u ove kvalifikacije uđemo s mlađim igračima. Ekipi će se definitivno pridružiti Miletić i Naletilić, mladi i perspektivni igrači koji predstavljaju budućnost bh. košarke. Na Opačka nećemo računati, isključivo iz razloga podmlađivanja reprezentacije”, kazao je Mahmutović.

Pripreme bh. reprezentacije za kvalifikacije počinju 10. jula, a ekipa će u borbi za plasman na Eurobasket 2013. u Sloveniji definitivno biti jača za Zacka Wrighta. Dvadesetsedmogodišnji Amerikanac je odlukom Vijeća ministara BiH primljen u bh. državljanstvo, čime je stekao pravo nastupa za bh. selekciju.

Wrighta (188 centimetara) je selektor Petrović izabrao kao naturaliziranog igrača nakon njegovih sjajnih igara u dresu Cibone u kojoj je bio jedan od ključnih aktera u osvajanju titule prvaka Hrvatske.

FENA