U20 – žene: Poraz od Italije u osmini finala, naredni protivnik Slovačka

Ženska U20 reprezentacija večeras je poražena od Italije u okviru osmine finala Europskog prvenstva A divizije u Portugalu.

Prvu četvrtinu Italijanke rješavaju u svoju korist rezultatom 24:10. U drugoj četvrtini uspješnije su bile naše djevojke sa pet poena razlike i tako na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 32:41.

U nastavku susreta naše djevojke prave preokret i u posljednju četvrtinu ulaze sa poenom prednosti. Nažalost u posljednjoj četvrtini naše djevojke nisu uspjele sačuvati prednost iako su u jednom trenutku imale puls tri poena prednosti i napad za povećanje prednosti. Na kraju rezultat je glasio 69:76.

Najefikasnije u našim redovima su bile Nikolona Delić sa 17 poena uz 7 skokova i 4 asistencije, Anđela Delić sa 16 poena uz 7 skokova i tri asistencije, Melisa Brčaninović sa 16 poena uz 5 skokova i dvije asistencije i Nedžla Kovačević sa 13 poena uz dva skoka i tri asistencije.

Porazom u osmini finala naša reprezentacija nastavlja takmičenje za konačan plasman od 9. do 16. mjesto, odnosno opstanak u A diviziji.

Prvi protivnik je Slovačka. U B diviziju ispadaju ekipe plasirane na pozicije 14, 15, 16 i pobjedom nad Slovačkom automatski je izboren i opstanak u A diviziji (pobjednik igra susret za plasman od 9. do 12. mjesta).

Utakmica protiv Slovačke je na rasporedu u petak 15.07. sa početkom u 21:45 sati.