Nova pobjeda mladih Zmajeva

alt

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine do 21 godinu ubilježila je petu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Izabranici Vlade Jagodića savladali su ekipu San Marina sa 3:1.

Nakon samo četiri minute igre Bešić je zatresao mrežu gostiju za 1:0. Iako su naši mladi igrači imali su nekoliko dobrih prilika do kraja poluvremena, ali nisu uspjeli savladati gostujućeg golmana. Treba izdvojiti pokušaje Stevanovića i Višće, ali se u oba slučaja ispriječio okvir gola.

U desetoj minuti nastavka Đurić glavom pogađa na asistenciju Stevanovića. Ipak, samo dvije minute kasnije, greška naše odbrane koju odlično koristi Battistini i pogađa za veliko slavlje igrača San Marina. To je drugi pogodak San Marina u ovim kvalifikacijama.

Konačnih 3:1 postavio je najbolji igrač našeg tima u ovom susretu, Miroslav Stevanović, koji je nakon ubačaja iz kornera glavom pogodio.

BiH je uputila 22 udarca na gol protivnika, od čega deset u okvir gola. Također treba reći da su naši reprezentativci izveli petnaest kornera, dok su gosti to učinili samo jednom.

Narednu utakmicu mladi Zmajevi će igrati 7. septembra i tri dana kasnije protiv Kipra. Oba meča izabranici Vlade Jagodića će igrati kao domaćini.

Jagodić: Možemo mi mnogo bolje

Selektor našeg državnog tima Vlado Jagodić nije bio pretjerano zadovoljan igrom u prvih 45. minuta, iako su njegovi izabranici vodili sa 1:0. 

“Kada bih rekao da nisam zadovoljan, pretjerao bih. Pobjedili smo, ostvarili smo cilj. Nismo trebali primiti gol, a primili smo ga nakon naše greške. U neku ruku ću čestitati igračima i posebno se zahvaliti navijačima”, rekao je selektor Jagodić.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine primila je osmi gol u kvalifikacijama, ali ono što posebno treba istaći jeste da je taj pogodak bio tek drugi koji su igrači San Marina dali u ovom kvalifikacionom ciklusu.

“Proteklih dana pokušao sam motivisati igrače, ali unatoč tome pojedinci su olako ušli u susret. Sigurno je da ćemo dobro izanalizirati ovu utakmicu. Izvinjavam se navijačima što nismo pružili onu igru kakvu inače pružamo, jer mi možemo daleko bolje od ovog”, dodao je Jagodić nakon utakmice.

Radiosarajevo.ba