Kodeks ponašanja za utakmicu u Stuttgartu

stuttgart

Prijatelji, BHFanaticosi, kao što svi znamo u subotu nas očekuje prva od dvije utakmice baraža za svjetsko prvenstvo u rukometu.

Ljubav prema domovini nema kraja a poseban značaj ovoj utakmici donosi i naša priprema koja traje duže vremena i naše nastojanje da organizujemo i autobus iz domovine za naše članove.

Nas vežu posebno emotivne veze sa ovom reprezentacijom sa kojom imamo od samog našeg postojanja super saradnju i mi bi bili ponosni na sve i jedan savez naših reprezentacija da je ovako sa svima.

Ovu utakmicu koristimo da ponovo okupimo što veći broj naših članova na jednom mjestu pa zato organizujemo u ime BHF-a i party koji počinje od 20 sati uz našu domaću muziku i nadamo se veselju koje će nam pripremiti naši rukometaši koji će konačno, u ovom slučaju teško, doći do cilja. Osjećaj biti ponovo sa svima vama je nešto neopisivo pa se nadam da će, pogotovo naši članovi, biti u pripravnosti i slušati uputstva naših momaka koji su se potrudili da odrade jedan dio posla da naša tribina izgleda kao i uvijek.

Okupljanje naših članova počinjemo u subotu u ranim satima i svi koji budu pristizali neka budu sa svima u kontaktu radi boljeg smještaja i okupljanja.

Mjesto okupljanja je:
SPVGG BAN CANNSTATT
Speiserestaurant
Hofenerstr.115
70372 Stuttgart

Zato molim sve članove da se ponašaju u skladu naše navijačke grupe i obrate pažnju na okolinu. Svi su dobro došli na ovaj skup prije početka utakmice a i na party koji će biti poslije iste. Cilj koji imamo i njega pratimo je da su svi navijači koji žive za svoju domovinu, tribinu i vole ono što i mi, dobro došli i molim ih da se drže našeg kodeksa ponašanja. Previše je truda u samu organizaciju uloženu da bi pojedinci pokvarili ono sve što radimo i na taj dan želimo da bude posebno. Samim tim što imamo party poslije utakmice molim sve naše članove da smanje količinu alkohola prije utakmice i da se čuvaju za samu tribinu i podršku našoj reprezentaciji jer nam je to cilj ovog gostovanja.

Kao vođa ove navijačke grupe okupio sam oko sebe ekipu u koju vjerujem za što bolju organizaciju tribine. Korteo prema dvorani i polazak ćemo dogovoriti na samom skupu. Naši članovi neka slušaju uputstva Donnija za sami pokret i postavljanje koreografije koji je u kontaktu sa Njemačkim savezom i Policijom grada Stuttgarta jer kao što svi znamo pogotovo švabe na ulazu pridaju previše truda u obezbjeđenje i bezbjednost. Ovog dana mi je bitno da sve izgleda onako kako smo dogovorili jer svijet navijača i medija će biti tog dana otvorenih očiju u našem smjeru. Na tribini ćemo uz moju komandu pjevati ono što ja povedem. Sav trud uložen u ovo što radimo sa ljubavlju, nama znači ponos, prkos i radost a to moramo širiti na sve okupljene Bosance i Hercegovce da budemo što jači jer jedino mi možemo sve nepravde, svađe i loše trenutke promijeniti svojim zajedništvom.

Na kraju poručujem svima da ne štede dlanove i grla, da daju i zadnji atom snage na tribini u podršci našoj reprezentaciji koja je na korak od velikog cilja i tog dana mora srušiti jednog giganta. BHFanaticos je rušio svojim ponosom i postojanjem kilometre i države diljem svijeta pa se nadamo da ćemo svojim prisustvom, koje nikada neće izostati, doprinijeti da slavimo.

Igračima: Srce na teren, a nad nama ima nebo da gori!

Ispred BHFanaticos-a
Edo Beretka