UEFA nam suspenziju ukida u subotu, a FIFA u utorak!

Izborna Skupština N/FS BiH trebala bi biti održana najkasnije do 31. decembra 2011. godine, do kada je mandat Komiteta za normalizaciju

Komitet za Normalizaciju sjednica

Svjetska i Evropska fudbalska federacija (FIFA i UEFA) do 1. juna ukinut će suspenziju Nogometnom / Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Skupština našeg krovnog saveza danas je usvojila Statut, koji su predložile FIFA i UEFA, te je otklonjena i jedina prepreka zbog koje smo gotovo dva mjeseca izolovani sa svjetske i evropske fudbalske karte.

UEFA će N/FS BiH ukinuti suspenziju u subotu (28. maja) uoči finalne utakmice Lige evropskih prvaka između Barcelone i Manchester Uniteda, a koja će biti odigrana na londonskom Wembleyju. Sa druge strane, Komitet za hitnost FIFA sastat će se početkom naredne sedmice. U utorak (31. maja) i definitivno će odblokirati N/FS BiH prema ostalim nacionalnim članicama svoje asocijacije.

“Prema informacijama s kojim mi raspolažemo UEFA će u Londonu, uoči finala Lige prvaka ukinuti suspenziju našem Savezu, a isto će uraditi i Komitet za hitnost FIFA-e u utorak, kako bi naša mlada reprezentacija u srijedu mogla odigrati kvalifikacioni susret protiv San Marina”, potvrdio je za SCsport.ba član Komiteta za normalizaciju Elvedin Begić, koji je vodio današnju sjednicu Skupštine N/FS BiH.

Napomenimo, Izborna Skupština N/FS BiH trebala bi biti održana najkasnije do 31. decembra 2011. godine, do kada je mandat Komiteta za normalizaciju, ali je naglašeno da bi se Skupština, na kojoj ćemo dobiti prvog predsjednika N/FS BiH mogla održati i znatno ranije!

(SCsport)