KODEX ponašanja: Irska – BiH

aviva arena

Pozdrav prijatelji, pozdrav BHFanaticosi,

O, kako je dobro vidjeti te opet, staviti ruke na tvoja ramena.. tako ću početi ovo obraćanje vama kao vođa jer jedva čekam ponovo da vas vidim.

BHF mi je od prvog dana postao sve što se dešava u mom životu pa tako i vi moji prijatelji. Ovaj put neću kritikovati a možda bi i imao par stvarčica koje mogu i moraju biti bolje ali ću to odraditi sa odgovornim osobama koje imaju zadatke.

Konačno smo dočekali poslije zimskog sna koji je malo duže potrajao a kod nekih još uvijek traje, da jedna od naših reprezentacija zaigra neku utakmicu a mi ponovo dođemo i napravimo dernek. Prijateljska utakmica nogometne reprezentacije nama navijačima znači po prilično puno jer ipak Irska kao zemlja će nam biti prvi puta domaćin a mi tamo gosti, željni navijanja nakon pomenutog zimskog sna.

O Irskoj kao reprezentaciji ne želim previše gubiti riječi jer su u fazi stvaranja ekipe za Euro kao i zbog toga što oni baš dobiše one Estonce i odoše u Ukrajinu. Inače pošto je zemlja onako meni slična kao i moja po podjelama u gradovima, čaršijama i stadionima, izaziva u meni još veću žar za putovanjem u tu zemlju. Poslije svega što smo morali skupiti za let u zemlju i vize koje smo morali odraditi, obezbijedili smo svim članovima karte i nadamo se još, uz nas, malo većem broju iskrenih i vjernih navijača koji ako hoće sa nama u naše redove da se moraju držati ovog kodexa za ovu utakmicu.

Okupljanje ćemo početi na Lansdowne road Dublin 4 u baru Lansdowne i odatle krenuti prema stadionu koji je udaljen 15-tak minuta u određeno vrijeme koje će biti saopšteno na licu mjesta jer mnogi naši članovi dolaze i na dan utakmice pa s tako moramo popuniti naše redove i nipošto nikoga ostaviti na cjedilu i samog. Ja kao vođa želim da nam ovo bude uvertira i zagrijavanje za rukometne utakmice baraža koje su biti ili ne biti našim momcima a tako i našoj navijačkoj grupi ali o tome kada dođe vrijeme.

Što se Irske tiče i našeg pojavljivanja u zemlju želim svima sretno stizanje, izbjegavanje konflikta sa gostujućim navijačima i da budemo kao do sada svi na mjestu u pravo vrijeme. Neće se tolerisati glupiranje pojedinaca gdje će ispaštati čitava navijačka grupa jer se samo ime BHF mora predstaviti kao i do sada u najboljem izdanju.

Ja kao vođa ću organizovati kop i pokušati sa vama uvježbati par novih pjesama i ovo neka nam bude kao trening utakmica za baraž u rukometu.

Nad nama nebo ima da gori, i srcem do pobjede!

Ispred BHF-a – vođa BHF-a
Beretka