NSBiH potvrdno odgovorio na ponudu: BiH 26. maja u Dablinu protiv Republike Irske

Želim što više utakmica do početka kvalifikacija, kaže selektor Safet Sušić

alt

Svi čekamo odluku o utakmici protiv Brazila, ali pretekla ju je druga – nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 26. maja ove godine igrat će prijateljsku utakmicu protiv selekcije Irske.

Dobri rezultati i uspon na 20. mjesto FIFA-ine rang-liste najboljih reprezentacija svijeta, selekciju BiH očito su učinili ozbiljnim i poželjnim protivnikom, pa je tako na adresu NSBiH iz Dablina stigla vrlo interesantna ponuda.

– S Ircima je dogovoreno, potvrdili smo utakmicu. Igrat će se u Dablinu – rekao nam je jučer generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković.

Dok će Irskoj utakmica poslužiti kao priprema za ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, selektor reprezentacije BiH Safet Sušić iskoristit će je za zagrijavanje za kvalilfikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, ali tvrdi da se nada da to neće biti sve.

– Ponuda je dobra, rekao sam da sam zainteresovan za tu utakmicu. Osim termina krajem februara i ovog, u kojem ćemo igrati s Irskom, zatražio sam još jednu ili dvije utakmice, kao pretprošle godine, u kojoj smo odigrali vezane prijateljske susrete sa Švedskom i Njemačkom. Ti susreti ponovo bi se igrali u maju ili junu. To je period kada su neki igrači na odmoru, ali svakako mi rezultat ne bi bio u prvom planu. Bilo bi bitno sastati se i igrati – dodao je Sušić.

O Brazilu u srijedu

O eventualnoj utakmici s Brazilom Sušić još ne zna ništa, osim da bi volio da je igramo, dok Baković kaže da će se o njoj ovih dana izjasniti Komitet za normalizaciju. U srijedu je planiran sastanak o ovoj temi, kada bi se moglo znati hoćemo li 28. februara igrati s peterostrukim prvacima svijeta.

(Avaz)