Baždarević pozvao 29 igrača iz BHT Premijer lige na okupljanje u Trening centru N/FS BIH

29 igrača koji nastupaju za klubove koji se takmiče u BH Telecom Premijer ligi okupiće se u  Trening kampu NS/FS BiH u Zenici petog aprila ove godine.

spisakTCBIH_april2016
Spisak igrača pozvanih na jednodnevno okupljanje u TC N/FS BIH.

U organizaciji Tehničkog odjela i pod rukovodstvom selektora „A“ reprezentacije Mehmeda Baždarevića i njegovih saradnika,  svi pozvani igrači, kandidati za „A“ selekciju, proći će određene testove i odigrati  kontrolnu utakmicu.

Direktor Tehničkog odjela Denijal Pirić predstavlja plan: „Predvidjeli smo jednodnevno okupljanje nakon utakmica 23. kola i prozivku smo zakazali  u utorak  u 9:15, a već u deset sati počećemo sa testiranjem. Poslijepodne, u 15:30 sati, kandidati podijeljeni u dvije ekipe, će odigrati kontrolnu utakmicu i nakon toga se vraćaju svojim svakodnevnim aktivnostima.

Pored ovih aktivnosti u srijedu, 6. aprila održaćemo i jednu radionicu na kojoj će učestvovati šefovi stručnih štabova BH Telecom Premijer lige te selektori svih muških reprezentacija.

Selektor Baždarević i njegov stručni štab će pripremiti prezentacije o „Savremenoj metodologiji rada u fizičkoj pripremi igrača“, te „Priprema tima za utakmicu,“ a očekujemo da svi prisutni aktivno učestvuju u diskusiji kao i da čujema različita razmišljanja o ovim temama.“

N/FS BIH