Seniorke zauzele drugo mjesto na međunarodnom turniru ”ISTRIA WOMEN'S CUP” u Umagu

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je drugo mjesto na međunarodnom turniru ”ISTRIA WOMEN'S CUP” koji je održan u Umagu.

Izabranice Samire Hurem pokazale su dopadljivu igru na ovom turniru, te do finalne utakmice nisu primile nijedan pogodak.

Ipak, u današnjem susretu za prvo mjesto Slovačka je pobijedila reprezentaciju BiH sa 2:0.

Prvi pogodak postigla je Hmirova, a konačan rezultat je postavila Liskova u posljednjim minutama utakmice.

Bh. tim je u ovom susretu nastupio u sastavu: Almina Hodžić, Amira Spahić, Melisa Hasanbegović, Antonela Radeljić (Dajana Spasojević), Nikolina Dijaković (Selma Kapetanović), Aida Hadžić, Zerina Piskić, Lidija Kuliš, Amela Kršo, Milena Nikolić i Mejrema Medić (Branka Bagarić).

Selektorka najboljeg ženskog bh. tima zadovoljna je prikazanim na ovom turniru: „Nismo očekivali da ćemo ostvariti ovako dobar rezultat jer je turnir veoma jak i kvalitetan, a mi smo se prvi put okupili u ovoj godini. Ipak, igračice su pokazale ozbiljnost i igrale su zaista odlično. Igrali smo bolje i od Slovačke u finalu i da smo imali malo više širine u sastavu sigurna sam da bismo osvojile prvo mjesto. Iskustvo koje smo stekli nastupom na ovom turniru će nam sigurno biti od koristi i u sljedećem kvalifikacionom ciklusu.“

Hurem je pohvalila i igru mladih fudbalerki: „Nažalost, danas nismo mogli da računamo na Alisu Spahić i Mariju Aleksić zbog povreda. Međutim, mlađe igračice su pokazale kvalitet i da se na njih može ozbiljno računati u budućnosti. Možda nam je malo iskustva nedostajalo da pobijedimo i u finalu, ali svakako smo napravili dobar rezultat.“

Na putu do finala BiH je pobijedila Francusku „B“ (2:0), Mađarsku „B“ (2:0), dok je protiv Hrvatske odigrala neriješeno (0:0). U finalnom meču protiv Slovačke bh tim je poražen sa 0:2.

N/FS BIH / BHF PRESS