Harun Mahmutović: Gačić i Kuzmić igrat će za bh. reprezentaciju

Naš Savez u kontaktu s talentiranim igračima iz španskih euroligaških klubova Kaha Laborala i Unikahe

Još jedna lijepa vijest stigla je iz Španije. Nakon što je centar Unikahe iz Malage Nedžad Sinanović potvrdio da će nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, sada je, prema riječima generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH Haruna Mahmutovića, još jedan igrač iz najjače evropske lige učinio isto, i to pismeno.

alt

Sandro Gačić iz Kaha Laborala, istina, tek je 15-godišnjak (rođen 1. jula 1996.), ali činjenica da je već član euroligaša Kaha Laborala, koji ga je doveo iz rodnog Mostara, govori da se rađa novi sportski as.

Dobili potvrdu

Zbog toga je Mahmutovića veoma obradovalo pismo koje je stiglo iz Španije, sa potpisom Gačića i njegovih roditelja, da će talentirani bek igrati za našu reprezentaciju.

– Kaha Laboral želi zvanično registrirati Gačića i zatražio je saglasnost našeg Saveza. Mi nismo pravili probleme, jedino smo željeli potvrdu da će Sandro ostati na raspolaganju reprezentaciji, što smo i dobili.

Vjerujem da će Sandro napraviti veliku karijeru i postati igrač koji će i u klubu i u reprezentacija pokazati svu raskoš svog talenta – rekao je Mahmutović.

Gačić je ljetos pozivan na pripreme kadetske reprezentacije. Zbog opravdanih razloga, nije se mogao odazvati uz obećanje da će u budućnosti igrati za reprezentaciju BiH.

Enorman potencijal

Mahmutović kaže da je prethodno postigao načelan dogovor i s Ognjenom Kuzmićem. Centar iz Doboja (21 godina, 215 centimetara) i bivši igrač zeničkog Čelika je, poput Sinanovića, član Unikahe.

alt

– Iako trenutno igra na posudbi u Rinkonu u drugoj španskoj ligi, Kuzmić je enorman potencijal. Uvjeren sam da bi s Kuzmićem naša reprezentacija na duže staze riješila pitanje kvalitetnog centra – rekao je Mahmutović.

Dostupni i videosnimci

Nakon što je uspio osigurati statističko praćenje prvenstvenih utakmica uživo putem zvanične internetske stranice, Košarkaški savez BiH otišao je i korak dalje, jer je osigurao i videozapise.

– Snimci utakmica dostupni su svima na našoj stranici. Time ćemo dodatno podići popularnost takmičenje, ali i doprinijeti dodatnoj ozbiljnosti svih aktera – kaže Mahmutović.

(Avaz)