WE CARE ABOUT MONEY!

GORI OBRAZ, GORI HALA OD UEFA-e DO PORTUGALA!

platini

Dok se bliže utakmice baraža između BiH i Portugala primjetna su nastojanja Portugalskog nogometnog saveza da na sve načine utiču na destabilizaciju dobre igre i atmosfere u našoj selekciji. Ovakvo ponašanje može se protumačiti činjenicom da Portugalci ne ulaze samouvjereno u ove odlučujuće utakmice i da su se usrali od straha.

Svaki Bosanac i Hercegovac ima pravo da bude optimista i da se nada uspjehu, ali mi smo sa razlogom pribojavamo. Mnogi tvrde da ne postoje “teorije zavjere”, ali mi jednostavno, nakon toliko godina nepravde, ne možemo se oteti takvom utisku. Sjetimo se samo Marakane i fašističlog folklora koje ni sudija ni čelnici UEFA nisu sankcionisali, pa sudije Benta i njegovog nevjerovatnog produžetka od 7 minuta protiv Španije, pa sudije Baskakova i njegovog crvenog kartona Saši Papcu za prekršaj koji je napravio Spahić, pa ove posljednje utakmice sa Francuskom gdje je sudija u drugom dijelu utakmice nemoćnim Francuzima svirao prekršaje oko šesnaesterca, dijelio žute kartone našim igračima i čak da nije dosuđen nepostojeći penal sigurni smo da bi naša selekcija završila susret sa najmanje jednim igračem manje, a igra bi se produžila sve dok Francuzi ne bi dali gol (makar i rukom kao protiv Irske).

Poučeni lošim iskustvom strahujemo da bi već u prvom susretu u Zenici neki od naših igrača bili kažnjeni kartonima i na taj način spriječeni da se pojave na revanšu u Portugalu.

Ipak, ono što nama svima ulijeva nadu jeste igra naših momaka. Ukoliko ponove igru iz zadnjih utakmica, potvrde svoju individualnu formu i ostave srce na terenu, sigurno je da ništa neće spriječiti debakl Portugala i da će konačno evropski i svjetski fudbalski moćnici biti primorani da se naklone i počnu da poštuju jednu novu, modernu i jaku fudbalsku silu – Bosnu i Hercegovinu.

plakat

BHF PRESS