KODEX ponašanja za utakmicu u Zenici 11.11.2011.god.

Bilino polje

90 minuta Zenice, plus 90 minuta Lisabona iznosi konačan dolazak do cilja.
Želja, san ili čak istina saznat ćemo nakon odigranih baraž utakmica u Zenici i Lisabonu, pa se zato mi, kao navijacka grupa BHF, oglašavamo našim članovima, prijateljima, svim ljubiteljima fudbala, sporta i tribine uopšte.

Utakmica u Zenici 11.11.2011. god.

Pored svega što se dešava prije ove važne utakmice mi kao navijačka grupa BHFanaticos ostati ćemo i na ovoj utakmici iza svojih tački ponašanja prije, za vrijeme i poslije utakmice.

Godinama iza nas su našu tribinu krasile baklje koje će i ovog puta izostati sa naše tribine. Bilo koja mala greška može se okrenuti protiv nas i doći do ne daj Bože prekidanja utakmice, što nas ničemu ne
vodi u ovako odlučujućim utakmicama. Mi kao navijačka grupa smo inače protiv bacanja topovskih
udara, petardi i slično. Za vrijeme ovih utakmica molimo sve one koji budu u korteu sa nama i na našoj tribini, a naravno i stadionu da taj dan zaborave ta sredstva koja ne izazivaju lijep izgled tribine, nego samo
mogu napraviti ljudsku štetu, pa čak i gore pomenuto prekidanje utakmice. Velike pare su upitanju, a naravno UEFA i FIFA su u posljednje vrijeme pokazale da kod njih ne pobjeđuje bolji na terenu, nego van njega. Na ovaj dan u Zenici ćemo koristiti samo prirodna sredstva navijanja (pjesma, zastave, šalovi, bubnjevi, koreo), da dođemo do pobjede, a to su stvari u kojima smo najjači. Ovdje molimo sve članove da slušaju upute od ljudi zaduženih za to, našu TIFO grupu, Sanija koji će voditi korteo prema stadionu zajedno sa mnom. Molio bih sve članove da izbjegnemo gužve, probijanja i neorganizovanost da postupe onako kako se od njih zahtijeva.

Okupljanje će početi već od 13 sati u Zenici ispred dvorane, a vrijeme polaska u korteu će se odlučiti kada sve ekipe i autobusi stignu na mjesto okupljanja, zato je veoma važno da imate vođe puta koji će biti sa nama u kontaktu u slučaju kašnjenja. Korteo će predvoditi Sani uz moju pomoć, a sve ostale stare članove molim da budu u pripravnosti.
Na stadion ulazimo zajednički, a tako i izlazimo iz njega, svi kao jedan. Pjesme koje ćemo pjevati se ponavljaju iz Pariza i naravno sve što imamo na papiru, jer u ovako važnim utakmicama nećemo isprobavati ništa novo. Za tribinu će pored mene biti sa jedne strane Sani, a sa druge Donny i pomagati pri što efektivnijem (bez pause) i boljem navijanju, zajednički do pobjede.

Molimo sve naše članove da taj dan budu puni energije i kao nikada do sada željni navijanja. Od svih se
očekuje da organizacija dolaska u Zenicu prođe kako nam dolikuje na najbolji i prijateljski način. Svaka greška pojedinca je do sada prenesena u medije kao greška cijele grupe, pa se zato iz tog razloga mole svi članovi da kada predstavljaju sebe na isti način predstavljaju i našu navijačku grupu. Neće se više tolerisati greške pojedinaca koje će štetiti našem imenu navijačke grupe. Mi smo oduvjek kao BHFanaticos predstavljali zemlju Bosnu i Hercegovinu i u svakoj zemlji smo bili uspješni gosti na ovaj ili onaj način, ali Zenica nam nikada do sada nije bila gostovanje kako su mnogi navikli niti će biti. Iz tog razloga
ponavljamo da ćemo svi kao jedan uvijek dolaziti na stadion Bilino polje, poštovati taj grad, te ljude u njemu, naše zemljake, poštovati domaćine, ali mi nikada nećemo prvi potegnuti na brata, a i pogotovo ne naše ljude, tj. Bosance i Hercegovce, ali ako ponovo dođe do napada na bilo kojeg našeg člana iz
bezveznih razloga mi ćemo uzvratiti istom mjerom. Mi ne samo da snosimo odgovornost za te momke, tu djecu koja su uz nas i sa nama mi čuvamo ugled naše navijačke grupe kao i svaka navijačka grupa u svijetu. Za svako slovo BHFANATICOS uvjek ćemo stajati kao jedan i do posljednjeg.

SRCEM DO POBJEDE!

ZA BHF, ISPRED BHF-a i za prijatelje

BeretkaBHF