BiH protiv Meksika 9. februara u Atlanti

Razgovarao sam s nekoliko igrača, prije svih s kapitenom Emirom Spahićem. Nisu bili protiv toga i nije bilo razloga da ne prihvatimo ponudu, naročito zato što nije bilo mnogo atraktivnih alternativa, rekao je Sušić

Image

Ono što je SCsport.ba jučer i najavio, potvrdilo je Predsjedništvo N/FS BiH. Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine 9. februara u Atlanti (SAD) će odigrati prijateljski susret sa Meksikom.

Ovu odluku Predsjedništvo je donijelo nakon što je razmotrilo ponude za odigravanje prijateljske utakmice u FIFA zvaničnom februarskom terminu koje su pristigle na adresu N/FS BiH.

Osim ove, najzanimljivija je bila ponuda iz Bolivije da prijateljski susret dvije reprezentacije bude odigran u Antalyji.

Obje ponude bile su primamljive, a presudila je finansijska pozadina i naklonost selektora Safeta Sušića utakmici s atraktivnijim protivnikom. Naime, Meksikanci će za utakmicu platiti 250.000 američkih dolara i podmiriti troškove smještaja, s tim što će se N/FS BiH sam morati pobrinuti za putovanje.

za konačnu potvrdu susreta sa Meksikom potrebno je još da se potpiše ugovor.

“Vrlo smo blizu dogovora. Predsjedništvo N/FS BiH odlučilo je dati načelnu saglasnost. Obavijestili smo Meksikance da prihvatamo poziv i sada čekamo njihov odgovor“, rekao je generalni sekretar N/FS BiH Jasmin Baković za Avaz.

Selektor Sušić također je podržao gostovanja u SAD, ali odluku nije donio sam.

“Razgovarao sam s nekoliko igrača, prije svih s kapitenom Emirom Spahićem. Želio sam čuti njihovo mišljenje, jer ipak nije tako lako otputovati u Sjedinjene Američke Države radi jedne utakmice, i to između dva prvenstvena kola. Nisu bili protiv toga i nije bilo razloga da ne prihvatimo ponudu, naročito zato što nije bilo mnogo atraktivnih alternativa. Meksiko je veoma dobar protivnik, to će biti ozbiljna utakmica uoči kvalifikacionog susreta s Rumunijom. Moći ćemo dobro vidjeti na čemu smo uoči tog važnog duela“, rekao je Sušić.

 

(SCsport)