04.10.2009. – 04.10.2011. ISTINA ZA VEDRANA!

alt

04.10.2011. godine navršavaju se dvije godine od ubistva navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića. Ni nakon dvije godine pravosudni organi ove države nisu uradili ništa kako bi se počinioci ovog svirepog ubistva, ali i ranjavanja još šest navijača bordo tima, priveli i kaznili za zločine koje su počinili.

Oliver Knezović koji je optužen za Vedranovo ubistvo, nakon što mu je bukvalno dozvoljeno da se „išeta“ iz zatvora i pobjegne u Hrvatsku, od nedavno nije dostupan ni hrvatskom pravosuđu. Očito da nije dovoljno što se za jedno ubistvo i šest pokušaja ubistva pokušava okriviti samo jedna osoba, nego se i ta jedna osoba vješto skriva od lica pravde.

Navijači Sarajeva već dvije godine traže samo jedno a to je ISTINA ZA VEDRANA!

Do sada je nisu dočekali, ali jedno je sigurno, Vedranova braća sa tribine nikada neće dozvoliti da Vedran Puljić padne u zaborav. Vječno će spominjati i opominjati kako se više nikada slična tragedija ne bi dogodila.

Udruženje navijača FK Sarajevo poziva sve koji žele da odaju počast našem bratu da sutra posjete Vedranov grob. Okupljanje ispred sjeverne tribine je zakazano za 16:30h, dok je polazak u 17:00h.

ISTINA ZA VEDRANA!

(FKSinfo.com)

{youtube}WYbi9V8Mfx0{/youtube}