Otišao i drugi centar: Hodžić napustio pripreme reprezentacije

Debitant u bh. reprezentaciji otputovao u Njemačku kako bi se priključio svom novom klubu Tibingenu

alt

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine od jučer je slabija za još jednog igrača.

Nakon Ratka Varde, koji je prije šest dana, nezadovoljan statusom, napustio ekipu, selektor Sabit Hadžić u nastavku priprema za Evropsko prvenstvo ne može računati ni na Adnana Hodžića.

Prema onome što smo saznali, debitant u bh. timu je u utorak poslije podne, odnosno u vrijeme dok su reprezentativci imali slobodan dan poslije povratka s turnira u italijanskom Riminiju, otputovao iz Sarajeva u Njemačku kako bi se priključio pripremama svog novog kluba Tibingena.

Sa ili bez dozvole stručnog štaba, u ovom momentu možemo samo nagađati, jer je 22-godišnji krilni centar jučer bio nedostupan za komentar, a zvanični stav nisu objavili ni iz Košarkaškog saveza BiH.

Nezvanično smo saznali da su u njemačkom klubu insistirali na Hodžićevom dolasku na pripreme. Još prije tri dana na zvaničnoj internetskoj stranici Tibingen tajgersa navedeno je da očekuju dolazak igrača koji je prošle sezone bio drugi strijelac američke univerzitetske NCAA lige kao član Lipskomba.

Razlozi zbog kojih Hodžić više nije u sastavu, vjerovatno će biti razjašnjeni na današnjoj pres-konferenciji KSBiH.

Na redu Njemačka

Nakon dva slobodna dana, bh. reprezentativci jučer su nastavili s treninzima u Sarajevu. Naredna provjera, sedma po redu, na rasporedu je 23. avgusta protiv Njemačke u Bremenu.

(Avaz)