U20: Slovaci prvi protivnici na prvenstvu u Grčkoj

Danas naša muška U20 košarkaša reprezentacija igra svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu B divizije koje se održava od 15. do 24. jula u grčkoj Čalkidi.

Prvi protivnik našim momcima u okviru grupne faze grupe D je Slovačka koja je na prošlogodišnjem prvenstvu B divizije završila na desetom mjestu sa omjerom od četiri pobjede i tri poraza.

Prvog dana prvenstva naša reprezentacija je bila slobodna dok su u okviru grupe D Hrvati bili bolji od Rumuna sa rezultatom 100:67, a Slovačka je poražena od Bugarske 73:83.

Podsjećamo, naša selekcija do 20 godina je prošle godine napustila A diviziju i cilj izabranika Senada Muminovića na prvenstvu u Grčkoj je povratak u A diviziju.

Na prvenstvo u Grčku selektor Muminović je poveo sljedeće igrače: Markus Lončar, Amar Balić, Miljan Šarić, Ibrahim Durmo, Edin Atić, Haris Ćurevac, Milan Lužaić, Fahrudin Manjgafić, Imran Polutak, Aleksandar Lazić, Ivo Garić, Kenan Karahodžić.

Susret BiH – Slovačka je na rasporedu danas od 17:45 sati, a u drugom susretu grupe D sastaju se Bugarska – Hrvatska (20 sati).