Sušić: Pozvao sam i Asmira Begovića

Golman Stokea Asmir Begović dobio je poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine za predstojeće susrete sa Bjelorusijom, potvrdio je u razgovoru za SportSport.ba selektor Zmajeva Safet Sušić.

safet_susic_pape

“Asmir će biti na spisku i moram reći da njegov poziv nema veze sa pritiscima pojedinih časopisa. Jedini razlog što zovem Begovića jeste taj što se radi o izuzetnom golmanu”, kaže Pape za SportSport.ba.

“Naša druga dva golmana, Kenan Hasagić i Ibrahim Šehić, igraju u Turskoj u kojoj kasni početak prvenstva, a meni trebaju za Bjelorusiju igrači koji imaju barem četiri, pet jakih utakmica u nogama do susreta u Minsku. Hoću da imam najbolje igrače za Bjelorusiju, pa sam pozvao i Zlatana Muslimovića, kao i igrače iz Rusije koji su propustili prijateljski susret sa Grčkom”, rekao je selektor Zmajeva.

“Asmir Begović je član naše reprezentacije i ja sam ga stavio na spisak. Nadam se da će doći, a kada se vidimo razgovaraćemo o svemu”.

Asmir Begović je prije nekoliko dana u razgovoru za naš portal istakao kako nije isključeno da se vrati u reprezentaciju BiH, a za nadati se da će to biti u najvažnijim susretima sa Bjelorusijom.

Nije isključeno da se na spisku za Bjelorusiju nađe i napadač Hoffenheima Vedad Ibišević.

“Nisam se još čuo sa Vedom, danas namjeravam da obavim razgovor. Ukoliko dobije zeleno svijetlo u klubu sa pregleda i on će se naći na spisku”, dodao je Pape.

(SportSport)