U-17: Pobjede u dvomeču sa Albanijom

U-17 reprezentativci Bosne i Hercegovine su u srijedu u prijateljskom meču u Lushnji pobijedili Albaniju sa 1:0.

Jedini pogodak je postigao Samir Mujkanović u 50’.

Bh. tim je današnji susret odigrao u sastavu: Nikola Ćetković, Amar Dedić, Faruk Duraković, Amer Dedić, Samir Mujkanović, Hamza Gasal, Ajdin Jusupović, Amar Drina, Belmin Bobarić, Tarik Candić, Sergej Vitonji. Igrali su još: Elmedin Kečanović, Mate Lasić, Bakir Hukić, Amer Hrustanović, Marko Kujundžić, Edvin Kovačević, Din Cviko, Danijel Kovačević, Amar Tahrić.

Nakon susreta selektor Sakib Malkočević je izjavio:

„Bili smo bolji cijelu utakmicu i stvorili smo puno više prilika u odnosu na domaći sastav. Kiša koja je padala tokom čitavog susreta je otežala igru. Ipak, ne možemo biti u potpunosti zadovoljni onim što su naši igrači pokazali. Bliže se kvalifikacije, a mi ne izgledamo dobro. Treba nam sigurno 5 ili 6 igrača da upotpunimo ovu selekciju. Posla je mnogo, a vremena malo. Imamo još jedan meč za dva dana i većina igrača će morati da pokaže više nego što je to bilo danas.“

U-17 reprezentativci Bosne i Hercegovine su u subotu u Lushnji odigrali drugi prijateljski meč sa Albanijom, a susret je završen istim rezultatom kao i prvi  1:0 u korist bh. tima.

Jedini pogodak je postigao Ajdin Jusupović u 30’ na asistenciju Hamze Gasala.

Selektor Sakib Malkočević je u ovom meču na teren izveo sljedeće igrače: Faris Krkalić, Amar Dedić, Faruk Duraković, Amer Dedić, Samir Mujkanović, Hamza Gasal, Ajdin Jusupović, Mate Lasić, Marko Kujundžić, Tarik Candić, Sergej Vitonji. Igrali su još: Nikola Ćetković, Elmedin Kečanović, Amar Drina, Bakir Hukić, Belmin Bobarić, Edvin Kovačević, Din Cviko, Danijel Kovačević, Amar Tahrić.

N/FS BIH