Sušić na Grke bez Rahimića, Misimovića i Ibričića

Ne želim ih opterećivati dalekim putovanjima i praviti im probleme, jer će u to vrijeme ruska liga biti u punom zamahu, kazao je Sušić

Safet Sušić, selektor fudbalske A reprezentacije, iako je na zasluženom ljetnom odmoru, ne može da ne razmišlja o fudbalu. Popularnom Papetu u glavi su Grci, s kojima ćemo 10. avgusta odigrati prijateljsku utakmicu na Bilinom polju, ali i Bjelorusi protiv kojih ćemo igrati odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

“Planiram isprobati neka nova imena, jer vjerovatno neću zvati naše Ruse, Elvira Rahimića, Zvjezdana Misimovića i Senijada Ibričića. Ne želim ih opterećivati dalekim putovanjima i praviti im probleme, jer će u to vrijeme ruska liga biti u punom zamahu. Bojim se da bi mogli, zbog tog jednog okupljanja, izgubiti mjesta u timovima, što mi nikako ne ide u prilog“, rekao je Sušić.

Popularnom Papetu već sada jedina noćna mora je dvomeč sa Bjelorusijom, koji će definitivno odlučiti sudbinu Zmajeva u kvalifikacijama.

“Iz njihovih utakmica zaključio sam da su Bjelorusi čudna ekipa, koja je u stanju dobiti, ali i izgubiti od svakoga. Nešto slično kao što smo i mi! Ipak je to sovjetska škola fudbala i poslije Rusije, najkvalitetnija su ekipa iz tog regiona. Najviše me muči što ćemo morati ići na pobjedu u oba duela“, naglasio je Sušić.

(SCsport)