Saša Papac: "Ako me Sušić zovne, odmah bih došao"

Vijest o rezultatu glasanja na vanrednoj Skupštini N/FS BiH Saša Papac čuo je u trening-kampu Glasgow Rangersa. Odbijanje delegata Skupštine da prihvate izmjene Statuta pokvarilo mu je, kako je kazao, ručak jer se ipak nadao boljim vijestima.

alt

“Ipak, jasno je da je ovakav razvoj događaja bio očekivan. Ko god je malo pozornije pratio dešavanja u našem nogometu znao je da ćemo imati ovakve rezultate glasanja”, kazao je Papac u razgovoru za Slobodnu Bosnu.

On je dodao da Skupštinu i ono što se na njoj dešavalo ne treba posmatrati isključivo u crnim tonovima, jer se iz toga može puno dobrog izroditi.

Igrač Glasgow Rangersa, koji je nakon tjeranja Mehe Kodre definitvino odlučio ne igrati za svoju zemlju sve dok N/F Savez BiH vode Sulejman Čolaković i Iljo Dominković, istakao je kako je ovo idealna prilika da se u našem nogometu konačno stvari pokrenu nabolje.

“Nadam se da će doći novi ljudi, neopterećeni, sposobni i profesionalni. Ovo je idealna prilika za to. Treba jednom shvatiti kako nije bitna nacija, nego profesionalnost i sposobnost da se dobro i pošteno radi svoj posao”, kazao je Papac za Slobodnu Bosnu, istakavši kako bi dolazak novih ljudi u Savez mogao značiti i njegov povratak u reprezentaciju.

“Mnogo puta sam kazao, vratit ću se kada odu Suljo i Iljo. Mi smo potpisali pismo bojkota tražeći promjene u Savezu i tada su nas molili da se vratimo. Sjeli smo s tim ljudima, dogovorili se da oni rade svoj posao, da se ne miješaju u rad selektora, što su tada prihvatili. I onda nas Čolaković i ostali koji mjesec kasnije slažu i otjeraju Kodru. Tada mi je prekipjelo i rekao sam da s tim ljudima više ne želim imati nikakve veze. I zaista se nadam da će sada na ključna mjesta u našem Savezu doći novi ljudi. Tada bih se ja vratio u reprezentaciju. Naravno, pod uslovom da trebam selektoru Sušiću. Ukoliko misli da mu mogu pomoći, ukoliko me pozove da opet budem dio svoje reprezentacije, odmah bih došao”, zaključio je Papac.

(Sarajevo-x.com)