Jebem vas u ta usta fašistička


JEBEM VAM MAJKE NACISTIČKE I GLUPE, JEBEM VAS U TA USTA FAŠISOIDNA
. I Vas Hrvati i Vas Srbi kao i Vas Bošnjaci. Sjebali ste sve što se dalo sjebati, ostalo Vam je još samo da prosjaku kiflu iz ruke ukradete i da razočarate novorođenče. Jer sve ostalo ste uradili i uništili. I sad opet po običaju relativizirajte, polemizirajte i razvodnite sve jer tako jedino možete sakriti kukavičluk koji nas krasi.

piše: Darjan Bilić

   Što sada šute intelektualci, gdje su uzoriti Hrvatski, Bošnjački ili Srpski mislioci da nam kažu koju. Što nas ne tješe ili što nam ne govore da moglo je i gore. Što isto ili čak i gore mogu da očekujem i od FGR raje (to su oni sa skupim čalama, elegantnim jaknama i šalovima). Njih više nasikira kad im neko stane na špîce nego kad nam državu isključe iz FIFE, UEFE. Jebe se njima i što je naš glas prevagnuo da se bombarduje Libija. Oni to ni ne znaju. Nije bilo na njihovim vijestima jer oni gledaju samo vremensku prognozu.

Šta reći ili se napisati, a da majke ostanu sigurne, da ne dođe do gnusnih psovki i do čega već. Mogu samo da zažmirim i zamislim situaciju da se u Wels-u desi nešto slično il’ u Španiji, Engleskoj… Koliko bi danas tamo u tom dalekom Welsu navijača bilo ispred hotela u kojem se odlučuje o statutu nečega što može dovesti do suspenzije državne reprezentacije ili klubova iz međunarodnih takmičenja. Koliko bi se okupilo ljudi tamo da je neka neobrazovana budala inspirisana dogmama htjela da učini nešto kontra interesa fudbala. Šta bi navijači FC Kelna uradili da se našla neka pijana budala inspirisana nacizmom u Njemačkoj da radi kontra nogometa. Ma, otvoreno ću reći – Jebali bi im majke seljačke i zadrte, da se ovako igraju sa fudbalom bilo gdje samo ne ovdje.

Mi smo ipak specijalan slučaj. Nas mogu istraživati naučnici, psiholozi, sociolozi. Ne moraju nas ni secirati jer mozga nemamo, hrabrost je izumrla sa onima koji su dali sebe za nešto drugo, logika je ona “ko je jamio jamio”. Nema potreba za skalpelima i rengenima mi smo vaki kaki smo providni, predvidivi i dobro izdresirani. Jebe nas ko stigne, a mi se samo vazelinom mažemo. Iz dana u dan samo nam više i duže može stati. I sve tako u krug.

Gdje su sada Sidrani, Jergovići, Lovrenovići, Vlaisavljevići i ini kvazi intelektualci da protumače u šta smo se pretvorili. Da nam kažu ko smo mi i šta smo. Da protumače povezanost naroda sa fudbalom, pardon, nogometom, da nam saopšte onda koja i čija krvna zrnca su u nama i šta mi kao takvi možemo ili hoćemo. Da meni lično kažu jesam li plavlji il sam zeleniji i šta sam kao takav. Zeleno-crveno-plav i isfrustriran svakodnevnim gubitcima jer nisam se navikao još na gubitak “Radio 202″, a sad sam ostao i bez reprezentacije. Sad će po istom receptu i košarka, rukomet, pa sve ostalo. Jer ovdje ne može bolje, ne može normalno. Da se sa psima rata ne može, onima koji su puške i topove zamijenili smicalicama i sa onima koje su položaji zapali samo zato što znaju dobro zaviti u crno.

Ja opet kao pojedinac mogu reći svijetla obraza, JEBEM VAM MAJKE NACISTIČKE I GLUPE, JEBEM VAS U TA USTA FAŠISOIDNA. I Vas Hrvati i Vas Srbi kao i Vas Bošnjaci. Sjebali ste sve što se dalo sjebati, ostalo Vam je još samo da prosjaku kiflu iz ruke ukradete i da razočarate novorođenče. Jer sve ostalo ste uradili i uništili. I sad opet po običaju relativizirajte, polemizirajte i razvodnite sve jer tako jedino možete sakriti kukavičluk koji nas krasi. Živjela država naroda, živjeli lopovi na vlasti, živjela glad, živio fašizam, živjela segregacije, živjela laž!

Slava Vam i hvala vam jer danas smo dan bliže kraju kako god to zvučalo.

protest.ba