Blamaža rukometaša BiH u Estoniji

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u dvorani Mesikapa Hall u Polvi od rukometne selekcije Estonije sa 35:30, u okviru trećeg kola kvalifikacija za Euro 2012. godine.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Estoniji od domaće selekcije (35:30). Iako smo u utakmicu ušli kao apsolutni favoriti, na terenu su se tokom svih 60 minuta stvari odvijale mnogo drugačije. Naši “najbolji” rukometaši od samog početka susreta djelovali su bezidejno i bezvoljno, što su domaći igraći maksimalno koristili i imali prednost od prve do posljednje minute.

Ipak, na poluvrijeme utakmice otišli smo sa tri gola zaostatka i neosnovanom nadom da bi u drugom poluvremenu mogli preokrenuti rezultat te doći do toliko potrebne pobjede. Međutim, i u drugom poluvremenu naši rukometaši nastavili su u istom tempu, a iako smo s lakoćom postizali golove, odbrana je djelovala izuzetno “šuplje”. U posljednjih 10 minuta ušli smo sa šest golova manjka i sa igračem više, ali nismo uspjeli učiniti ništa značajnije. Konačan rezultat glasio je 35:30, a da su Estonci dobili i sa više razlike, ne bi bilo nezasluženo.

Ovo je prvi poraz naše reprezentacije u pet susreta sa Estoncima, a zasluženi poraz udaljio je našu selekciju od željenog drugog mjesta u kvalifikacijskoj grupi.


(Avaz)