Skandal: Zrinjski i Široki namjestili meč

ImageNovi skandal! Nova afera! Potvrda korupcije, namještanja utakmice i politike u našem fudbalu! Sluèaj za Tu¾ilaštvo Suda BiH, FIFA-u i UEFA-u, i naravno, NS/FS BiH.

Zajko Zeba nekadašnji fudbalski A reprezentativac BiH u današnjem intervjuu za “San”, izmeðu ostalog, istakao je da je najte¾i poraz u karijeri do¾ivio kada je prije nekoliko godina igrao za Zrinjski. Naime, tada su u polufinalu Kupa BiH igrali protiv Širokog Brijega. Prvi meè na “Pecari” Zrinjski je izgubio 0:1, a u revanšu u Mostaru na poluvremenu vodili su sa 2:0.

«Tada su u svlaèionicu ušli èelnici Širokog, ako se ne varam predsjednik Zlatan Mijo Jeliæ, te još neki ljudi, navodno, politièari. Rekli su nam da moramo pustiti Široki, jer nam neæe dozvoliti da budemo prvaci BiH. I normalno, pustili smo ih, a meè je završio 2:1. Hvala Bogu, pa više nisam imao takvih sluèajeva u karijeri», rekao je Zeba za pomenute bh. dnevne novine.
 
Zanimljivo æe biti da li æe i nakon ove izjave Iljo Dominkoviæ, predsjednik NS/FS BiH, nastaviti ponavljati kako je bh. šampionat regularan. Hoæe li ponovo imati obraza prièati o tome da u Savezu nemaju dokaze o namještanju utakmica u BiH? Zar ispovijest Zebe, direktnog aktera i svjedoka namještene utakmice, nije dovoljan dokaz?!

Farsa u našem fudbalu se nastavlja… Do kada?

 sportsport.ba