NSBiH suočen s tužbama: Kentaro i Eronet zahtijevaju isplatu 6,2 miliona eura

Prema nezvaničnim informacijama, tužbu protiv NSBiH je podnijela i jedna rentakar agencija

 

Image

Na adresu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine tijekom ovog tjedna su stigle dvije tužbe u kojima oštećeni partneri: marketinška agencija “Kentaro” i mobilni operater “Eronet” potražuju ukupno skoro 6,2 milijuna eura, tvrdi sugovornik Avazovog web portala iz NSBiH. Prema dostupnim informacijama prvo je tužbu prije dva dana pokrenula švicarska agencija “Kentaro” s kojom su Iljo Dominković, član Predsjedništva NSBiH i Munib Ušanović, bivši generalni tajnik potpisali važeći ugovor o prodaji TV prava, da bi identičan ugovor potpisali sa švicarskom agencijom “Sportfive”.

Iako cifra zvuči nestvarno visoka, izvor portala tvrdi da odštetni zahtjev iznosi, ni manje ni više, nego šest milijuna eura?! Ipak, to nije sve.

Mobilni operater “Eronet” također je odlučio tužiti NSBiH zbog jednostranog raskida ugovora koji je bio važeći do 1. lipnja ove godine. Prema tvrdnjama čelnih ljudi u “Eronetu” NSBiH je uoči utakmice kvalifikacija za odlazak na SP u JAR sa BH Telecomom potpisao novi ugovor, dakle u vrijeme dok je stari još uvijek bio na snazi. Zbog toga i “Eronet” od NSBiH sada traži 150.000 eura.

I na kraju, prema neslužbenim informacijama tužbu protiv NSBiH je podnijela i jedna rent-a-car agencija, koja navodno traži 50.000 eura, ali do detaljnijih informacija do zaključenja ovog teksta se nije moglo doći.

 

(Avaz)