Sušić: Umjesto Ermina Zeca, zvat ću veznog igrača, jer imam rješenje za napad


Na stranici NS Slovaèke ne piše koliko æe koštati ulaznice za naše navijaèe

Image 

Dok naši reprezentativci polako tempiraju formu za prijateljsku utakmicu protiv Slovaèke, selektor Safet Sušiæ u Parizu polako sla¾e kockice oko idealnog našeg tima koji bi 17. novembra trebao igrati na stadionu u Bratislavi.

Glavobolju Sušiæu najviše zadaje povreda našeg napadaèa Ermin Zeca, koji zbog problema sa lo¾om neæe igrati u naredne tri sedmice. Igraè turskog Genèlerbirligija definitivno se neæe moæi staviti na raspolaganje selektoru za va¾nu provjeru protiv uèesnika posljednjeg Mundijala u Ju¾noj Africi.

Nova povreda

– ®ao mi je Zeca. Taman se vratio na teren i poèeo davati golove, kada mu se dogodila nova povreda. Šteta – ka¾e Sušiæ.

Bh. selektor još uvijek razmišlja da li æe umjesto Zeca pozvati nekog novog igraèa. Prema sadašnjem Sušiæevom raspolo¾enju malo je novih kandidata.

– S obzirom na to da je Zec napadaè, tu imam dosta rješenja sa D¾ekom, Ibiševiæem i Muslimoviæem. Postoji moguænost da pozovem nekog veznog igraèa. Još uvijek razmišljam i u toku naredna dva dana donijet æu odluku. Neæe biti problem ako u Slovaèku doðemo i sa 19 igraèa – ka¾e Sušiæ.

Veliko iznenaðenje je bilo da na Sušiæevom spisku za meè sa Slovaèkom nije se našlo ime Safeta Nadareviæa, koji je u dosadašnjim reprezentativnim akcijama u posljednje vrijeme bio jedan od najstandardnijih igraèa. Sušiæ je u razgovoru za naš list dao pojašnjenje svoje odluke.

– Onaj koji svojim izjavama mo¾e da povrijedi nekoga od svojih kolega ili da pokvari ambijent u ekipi, ne mo¾e oèekivati da æe biti pozvan u reprezentaciju. Prije svega ovo je opomena za Nadareviæa, pa i za ostale igraèe. Ne mo¾e da se svašta izjavljivati u novina i onda oèekivati da budeš pozvan u reprezentaciju – kazao je Sušiæ. Na naše pitanje da li je Nadareviæ definitivno prekri¾en za nastavak kvalifikacija za Mundijal, Sušiæ je dodao:

– Nadareviæ nije prekri¾en, ali treba imati respekt prema svojim kolegama. Pand¾a, Mravac i ostali igraèi kada proèitaju neke njegove izjave, sigurno ne mogu biti zadovoljni, a i ja zajedno s njima.

Okupljanje u Beèu

Okupljanje bh. reprezentativaca je narednog ponedjeljka (15. novembar) u Beèu u hotelu „NH Vienna Airport“ u 15 sati. Nakon zajednièkog ruèka, reprezentativci æe autobusom nastaviti put do obli¾nje Bratislave. U glavnom gradu Slovaèke naši reprezentativci æe do meèa (17 sati) imati dva zajednièka treninga.

BHT1 najbli¾i prijenosu utakmice

Nakon što su od Nogometnog saveza Slovaèke dobili garancije da æe dobiti signal sa utakmice iz Bratislave, u NSBiH su poèeli pregovore sa TV kuæama, koje su izrazile ¾elju da prenose prijateljski susret 17. novembra.

– Ljubitelji nogometa u BiH sigurno æe imati priliku da gledaju meè iz Bratislave u direktnom prijenosu. Koja æe TV kuæa prenositi susret još uvijek ne znamo. U pregovorima smo sa skoro svim, a najbli¾i preuzimanju signala su iz BHT1. Sa njima æemo dodatne pregovore imati u èetvrtak – kazao je Munib Ušanoviæ, sekretar za reprezentovanje nogometa u NSBiH.

Preostalo 19 kandidata

Nakon što je Zec najavio da neæe doæi na okupljanje u Beè na utakmicu sa Slovaèkom, Sušiæu je na raspolaganju ostalo 19 kandidata.

To su: GOLMANI: Kenan Hasagiæ (Istanbul BB), Asmir Begoviæ (Stouk), ODBRANA: Mensur Mujd¾a (Freiburg), Ognjen Vranješ (Šerif Tiraspol), Boris Pand¾a (Mehelen), Emir Spahiæ (Monpelje), Adnan Mravac (Vesterlo), Muhamed Bešiæ (HSV), Senad Luliæ (Jang Bojs),

VEZNJACI: Haris Medunjanin (Makabi Tel Aviv), Miralem Pjaniæ (Lion), Elvir Rahimiæ (CSKA Moskva), Senijad Ibrièiæ (Hajduk), Zvjezdan Misimoviæ (Galatasaraj), Semir Štiliæ (Leh Poznanj), Sejad Salihoviæ (Hofenhajm)

NAPADAÈI: Zlatan Muslimoviæ (PAOK), Vedad Ibiševiæ (Hofenhajm), Edin D¾eko (Wolfsburg).

Cijene karata od 3, 6, i 9 eura

Èelnici Nogometnog saveza Slovaèke ¾ele da njihove reprezentativce na prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine bodri što veæi broj navijaèa, pa su zbog toga za duel sa našim timom odredili popularnu cijenu ulaznica, od tri, šest i devet eura.

U obrazlo¾enju na zvaniènoj internet stranici NS Slovaèke piše da su cijene za meè sa BiH dosta ni¾e od uobièajenih, iz prostog razloga što æe 17. novembar (srijeda), biti radni dan. Na stranici ne piše koliko æe koštati ulaznice za naše navijaèe, ali ne vjerujemo da æe biti skuplje od navedenih. Stadion u Bratislavi na kojem æe se igrati susret prima nešto više od 13.000 gledalaca (13.401), a u NSBiH oèekuju da æe naše reprezentativce bodriti najmanje 3.000 Fanatikosa.

 

(Avaz Sport)