Debakl BiH u drugom dijelu, Makedonci moraju pasti

Rukometna reprezentacija BiH porazom je otvorila kvalifikacije za EP koje æe se odr¾ati u Srbiji. Naime, bh. rukometaši su veèeras pora¾eni u Maðarskoj od istoimenog domaæina sa 26:17

Image 

Rukometna reprezentacija BiH porazom je otvorila kvalifikacije za EP koje æe se odr¾ati u Srbiji. Naime, bh. rukometaši su veèeras pora¾eni u Maðarskoj od istoimenog domaæina sa 26:17 (10:9). Bilo je to dosta dobro izdanje BiH, ali samo u prvom poluvremenu. Kriza igre zahvatila nas je sredinom drugog dijela, što su Maðari iskoristili zahvaljujuæi sjajnim odbranama Fazekaša. Na kraju smo do¾ivjeli debakl. 

Domaæin je tako iskoristio ulogu favorite, a pred bh. rukometašima je u nedjelju novi ispit kada igramo u Skenderiji protiv Makedonije.Tu utakmicu moramo dobiti, ukoliko ¾elimo ostati u trci za EP.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dosta izjednaèenoj igri, što pokazuje i mali broj golova. Posebno su briljirale odbrane, a naša je sjajna funkcionirala. U prvom dijlelu smo imali dva gola prednosti, ali su Maðari otišli na odmor sa 10:9. Ipak, u prvom dijelu se pokazalo da se mo¾emo ravnopravno nositi sa favoritom, ali nastavku smo bili neprepoznativi. Tipièno za BiH.

Drugo poluvrijeme je sjajno poèelo za naš tim. Prvo je Jaškiæ svojim èetvrtim golom poravnao, a potom je Doborac pogodio za novo vodstvo BiH (11:10). Nakon 11:11, Bašiæ je èetvrtim golom pogodio za 12:11 i to u trenucima kada smo igrali sa igraèem manje, ali su Maðari preko Ilyesa brzo vratili vodstvo (12:13) u 37. minuti.
Ipak, domaæi u 42. minuti nakon nekoliko naših grešaka dolaze na plus dva u 42. minuti (13:15), a nakon što je Toromanoviæ promašio zicer, Mocsai je pogodio za velikih 16:13.  

To je bio period najslabije igre izabranika Vojislava Raðe. Uslijedile su sjajne odbrane Fazekaša koji je zakljuèao gol, a napad Maðara je proradio, a sve je bilo jasno u 46. minutikada je na semaforu stajalo 18:13. Bh. tim je u tom periodu bio bez gola više od pet minuta, a crni niz je u 47. minuti prekinuo Toromanoviæ (18:14). Pet golova razlike je bilo i 50. minuti (20:15), a u 53. u tim trenucima rekordnih 22:15. Najefikasniji u našim redovima bio je Adnan Jaškiæ sa šest golova.

Do kraja su Maðari rutinski prviveli meè kraju i došli do ubjedljive pobjede. Vjerujemo da æemo se Maðarskoj osvetiti naredne godine u revanšu.

 

(SCsport)