Sudić: Koljeno je puno bolje

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Jasmin Sudiæ u razgovoru za naš portal rekao je kako ne osjeæa nikakve bolove u koljenu, no za povratak na teren saèekat æe narednu sezonu švedske Allsvenskan lige.

 Image

19-godišnji stoper, Malmea povrijedio je desno koljeno na treningu u aprilu ove godine, a povratak na teren æe uslijediti tek u januaru.

"Koljeno je sada puno bolje. Ne osjeæam nikakve bolove i svaki dan ide na bolje. U januaru æu poèeti trenirati sa ekipom", rekao je Jasmin Sudiæ u razgovoru za SportSport.ba.

Malmö se trenutno nalazi na prvom mjestu Allsvenskan lige dva kola prije kraja sezone, a Bosanac u redovima švedskog kluba se nada osvajanju titule.

"Mislim da mi igramo najbolji fudbal u Švedskoj i zaslu¾ili smo da osvojimo titulu. Za sada smo prvi i imamo dvije utakmice do kraja, mislim da mo¾emo ostvariti cilj", rekao je za kraj razgovora mladiæ koji je roðen u Bosanskom Novom.

Sudiæ nije ¾elio prièati o reprezentaciji ovom prilikom, vjerovatno zbog toga kako ne bi na njega vršio pritisak Fudbalski savez Švedske. U jednom intervjuu za naš portal selektor našeg nacionalnog tima, Safet Sušiæ rekao je da je razgovarao sa stoperom Malmea, te da je on izrazio ¾elju da obuèe dres naše reprezentacije.

 

(SportSport)