Kadetska reprezentacija pobjednik IV. međunarodnog turnira ”Rukomet u srcu”

Uručenjem priznanja najboljim pojedincima i podjelom pehara najuspješnijim ekipama, u nedjelju je u Maglaju, u Gradskoj sportskoj dvorani, završen 4. po redu međunarodni rukometni turnir „Rukomet u srcu“ Zavidovići, Žepče, Maglaj 2017.

Grupnu fazu turnira bh. kadeti su završili sa maksimalnim učinkom od tri pobjede u tri odigrana susreta. Poraženi su RK Krivaja Zavidovići sa rezultatom 26:15, RK Radnički Goražde sa 27:11 i RK Novi Beograd sa 17:15. U polufinalnoj utakmici kadeti su savladali RK Urbanscape Loka iz Slovenije sa rezultatom 22:16.

Finalna utakmica 4. Međunarodnog rukometnog turnira „Rukomet u srcu“ Zavidovići, Žepče, Maglaj 2017, u kategoriji 2000. godište donijela nam ja dvoboj Kadetske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i ekipe RK Izviđač.

U finalnom susretu, do početnog vodstva došla je ekipa Izviđača, to je ujedno i jedino vodstvo ekipe iz Ljubuškog. Reprezentativna selekcija Bosne i Hercegovine nešto kvalitetnijom igrom držala je rezultatsku prednost tokom cijelog prvog dijela. Na pauzu se odlazi pri rezultatu 11:14.

U nastavku igre izabranici Nebojše Golića nisu dopuštali ekipi Izviđača da se rezultatski približi, kroz nekoliko mini serija povećali su rezultatsku prednost. Najveća prednost iznosila je +5 u 29. minuti susreta, a nešto kasnije u 33. minuti susreta gosti uspjevaju da se vrate na samo -2 pri rezutatu 18:20.

Međutim kadeti BiH prave novu seriju od 1:4, što je bilo i više nego dovoljno za novu pobjedu i titulu najbolje ekipe u selekciji 2000. godište. Konačan rezultat glasio je 22:27.

Kod Izviđača najefikasniji bio je Domagoj Alilović sa 9 postignutih pogodaka. Kod Kadetske reprezentacije BiH Klis Edin sa 10 postignutih pogodaka bio je najbolji strijelac, a koji je proglašen i za najboljeg igrača turnira.

U listu strijelaca upisali su se i Nedić Marko (3), Malbašić Stjepan (2), Isaković Adnan (6), Faljić Adin (2), Hadžić Nedim (4).

Svijet rukometa/BHF PRESS