Čolaković o vanrednoj sjednici Skupštine: Ko razvaljuje NSBiH?!


FIFA i UEFA jasno su nam rekle da ne ¾ele nikakvu sjednicu Skupštine osim one na kojoj æe biti usvojen statut, ka¾e prvi èovjek Nogometnog saveza

Image 

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Sulejman Èolakoviæ ka¾e za skup predstavnika kantonalnih nogometnih saveza, u kojima Bošnjaci èine veæinu, da je nelegitiman i nema nikakvu va¾nost.

Nema jedinstva

– To je razvaljivanje Saveza u trenutku kada se borimo protiv prijetnje suspenzijom. Nijedan akt ne poznaje takvu vrstu dogovora. Pogotovo mogu reæi da tu nema jedinstva, jer nisu bili prisutni predstavnici Tuzlanskog, Zenièko-dobojskog i Bosanskopodrinjskog kantona – ka¾e Èolakoviæ.

Prvi èovjek Nogometnog saveza smatra da su ovakvi pokušaji kontraproduktivni, jer se kose s onim što je dogovoreno prilikom posjete Svjetskoj i Evropskoj nogometnoj federaciji.

– FIFA i UEFA ne priznaju ništa niti ¾ele išta osim usvajanja statuta. A putem koji je pokazan na tom sastanku, nigdje se neæe doæi. Naravno, svako ima pravo da se sastaje i razgovora, ali to što se dogovore, nema nikakvu va¾nost.

Mapa puta

Zanimalo nas je šta æe se desiti ako petnaest delegata zatra¾i sazivanje vanredne sjednice Skupštine Nogometnog saveza BiH.

– I FIFA i UEFA jasno su nam rekle da ne ¾ele nikakvu sjednicu Skupštine osim one na kojoj æe biti usvojen statut. Na tako sazvanoj sjednici sigurno je da se to neæe desiti. Trebamo, prema dogovoru, napraviti mapu puta i dijalogom i konsenzusom doæi do usvajanja statuta – govori Èolakoviæ.

 

(Avaz)