Enver Marić pretrpio moždani udar

Enver Mariæ, legenda mostarskog Vele¾a i reprezentacije bivše Jugoslavije do¾ivio je te¾ak mo¾dani udar u Berlinu

 Image

Enver Mariæ, legenda mostarskog Vele¾a i reprezentacije bivše Jugoslavije do¾ivio je te¾ak mo¾dani udar u Berlinu. Ovu vijest je potvrdio Samir Æemaloviæ, dugogodišnji kapiten Vele¾a i prijatelj popularnog Mare. Kako je kazao Æemaloviæ, Enver Mariæ je u ponedjeljak imao operaciju srca i krvnih sudova.

Operacija je bila uspješna, no ljekari su znali da Mariæ ima tromb, koji se ipak pokrenuo i nastupio je mo¾dani udar nakon èega mu je oduzeta lijeva strana. Mariæ je stajao na golu Vele¾a u preko 600 utakmica, a u dresu Schalkea 04 nastupio je preko 150 utakmice. Posljednih godina ovaj Mostarac radio je kao trener golmana u Herthi iz Berlina.

Prije Mariæa i Ivica Osim, proslavljeni bh. struènjak imo je mo¾dani udar u Japanu zbog èega je napustio selektorsku poziciju u ovaoj zemlji. Na radost ljubititelja sporta osim se oporavio, a nadamo se da æe i Mariæ uskoro doæi u svoj Mostar.

Halilhod¾iæ: Vjerujem u oporavak prijatelja

Kao i veæina Mariæevih prijatelja i Vahid Halilhod¾iæ bio je potrešen viješæu iz Berlina. Vaha je iz Zagreba za naš list rekao:

– Èuo sam se sa prijateljima koji su bili u kontaktu sa Enverovom suprugom, nadam se da æe se "Mara" uspješno oporaviti. Vjerujem u njega, Enver je uvijek bio èvrst. Na¾alost, posao trenera je stresan i nikada ne znaš gdje i kada te mo¾e ovakvo nešto zadesiti – izjavio je za San Halilhod¾iæ.

 (SAN)