Selektor U-21 tima BiH Vlado Jagodić: Bit ćemo sve bolji i bolji

Imali smo 21 udarac na gol, a iskoristili smo samo jednu šansu pa ostaje žaljenje za boljim rezultatom, kaže selektor

alt

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine otkinula je Bjelorusima bod u Borisovu i pokazala da u njoj itekako ima materijala za rad. Protiv trećeplasirane selekcije s Evropskog prvenstva ekipa Vlade Jagodića pružila je odličnu predstavi i bila čak i bliža pobjedi, što je ostavilo malo žaljenja u našem taboru. 

– Naravno da treba biti zadovoljan, ali ostao je dojam da smo ih imali u šaci. Gledao sam još jednom snimak utakmice. Imali smo 21 udarac na gol, od čega 12 u okvir. Kada ekipa napravi takvu inicijativu, a ne realizira više od jedne prilike, normalno je da ostaje žaljenje.

Drago mi je, međutim, zbog javnosti i igrača, jer smo remijem protiv Bjelorusije podigli samopouzdanje na još viši nivo. Pojedince neću isticati, jer sam pristalica jakog kolektiva. Svi su bili za pohvalu. Žao mi je što nije bilo Adnana Zahirovića, ali mi je, s druge strane, drago što je odigrao još jednu odličnu utakmicu za A-tim, koji je, ipak, naš prioritet – kaže Jagodić.

Nakon pobjede nad San Marinom, remi u Borisovu povisio je naše ambicije, ali selektor tvrdi da ne smijemo mnogo dizati glave.

– Vidjeli smo da protiv svakoga možemo igrati na pobjedu i da se ne bojimo nikoga, ali da svakog protivnika cijenimo. Znamo koliko možemo, ali moramo nastaviti raditi. Ova ekipa će biti sve bolja i bolja – kaže naš selektor.

Sljedeći protivnik Njemačka

Sljedeći meč igramo 6. oktobra protiv Njemačke u Ingolštatu.

– Naredno okupljanje je 3. oktobra, ali ćemo prije toga 20. septembra imati jedno kontrolno, s utakmicom protiv olimpijske reprezentacije – kaže Jagodić.

(Avaz)