Ðonlagić predsjednik Takmičarske komisije FIBA

Na èelo najznaèajnije komisije FIBA Ðonlagiæ je došao nakon što je posljednje èetiri godine bio èlan te komisije, a prije toga i Evropske takmièarske komisije

Image 

Mirsad Ðonlagiæ novi je predsjednik takmièarske komisije Meðunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Na èelo najznaèajnije komisije FIBA Ðonlagiæ je došao nakon što je posljednje èetiri godine bio èlan te komisije, a prije toga i Evropske takmièarske komisije.

Informaciju o imenovanju D¾onlagiæ je potvrdio danas agenciji Bosanska medijska grupa, navodeæi da je iznenaðen ukazanim povjerenjem, koje je kruna dugogodišnjeg predanog rada i posveæenosti košarci.

"Ovo je jedan pozitivni signal za Bosnu i Hercegovinu i njenu poziciju u svijetu. Profesionalnim odnosom se i iz jedne male zemlje mo¾e doæi do najznaèajnijih svjetskih sportskih asocijacija i kljuènih pozicija u njima. U ovoj komisiji su velika imena svjetske košarke, poput Dine Menegina, tako da æe moje prisustvo biti i u funkciji razvoja košarke u Bosni i Hercegovini, ali i u cijelom svijetu. S prostora bivše Jugoslavije do sada niko nije imao priliku da bude na èelu ove komisije i samim tim svjestan sam znaèaja i odgovornosti pozicije na koju sam došao", kazao je Ðonlagiæ.

(SCsport)