Sretno naši: Poletjeli po trijumf!

Uvjeren sam da æemo sutra pobijediti Luksemburg, te maksimalno motivirani i u odliènoj atmosferi doèekati Francusku. Na prepunom Koševu ni protiv favorita u grupi D nismo bez šansi, istakao je Vedad Ibiševiæ.

 Image

Reprezentativci Bosne i Hercegovine prije nekoliko minuta poletjeli su sa sarajevskog aerodroma i uputili se ka Luksemburgu, gdje æe sutra odigrati prvu utakmicu u kvalifikacijama za EURO 2012.

Put male zapadnoevropske dr¾ave naši reprezentativci otputovali su èarter letom u avionu grèke kompanije, Astra airilens.

Na sarajevskom aerodromu meðu našim fudbalerima vladala je izuzetno dobra atmosfera, a svi su uvjereni da æe kvalifikacije za šampionat u Ukrajini i Poljskoj otvoriti trijumfom.

«Znamo šta hoæemo i šta nam je cilj. U Luksemburgu nas zanima samo pobjeda. Tri boda na startu kvalifikacionog ciklusa naš su imperativ. Uvjeren sam da æemo sutra pobijediti Luksemburg, te maksimalno motivirani i u odliènoj atmosferi doèekati Francusku. Na prepunom Koševu ni protiv favorita u grupi D nismo bez šansi», istakao je Vedad Ibiševiæ, bh. reprezentativac i prvotimac Hoffenheima.

Utakmica Luksemburg – BiH igra se sutra na stadionu «Josy Barthel» od 20:15 sati. Meè drugog kola BiH – Francuska na programu je u utorak na Olimpijskom stadionu «Asim Ferhatoviæ Hase – Koševo» od 21 sat.

 

Za pobjedu 8.000, remi te¾ak 5.000 KM

Èlanovi IO N/FS BiH odbili su ponudu švajcarske agencije SGM koja je ¾eljela otkupiti TV prava za utakmicu protiv Francuske koja æe biti igrana 7. septembra na Koševu

Svaki fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine koji bude nastupao u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine u kojoj naš dr¾avni tim ostvari pobjedu, inkasirat æe 8.000 KM. Ukoliko meè završi bez pobjednika, naši reprezentativci zaradit æe po 5. 000 KM.

Ovu odluku donijeli su èlanovi Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici koja je juèe odr¾ana u Sarajevu. U stvari, èlanovi IO N/FS BiH samo su potvrdili odluku koja je bila na snazi i za vrijeme mandata selektora Miroslava Æire Bla¾eviæa u proteklim kvalifikacijama za SP, kada smo u bara¾u zaustavljeni od Portugala.

Èlanovi IO N/FS BiH odbili su ponudu švajcarske agencije SGM koja je ¾eljela otkupiti TV prava za utakmicu protiv Francuske koja æe biti igrana 7. septembra na Koševu, te prava za period od 2010. do 2014. godine. „NE“ švajcarcima obrazlo¾eno je time da N/FS BiH ima va¾eæi ugovor sa njemaèkom agencijom Sport Five.

Na sjednici fudbalske vlade raspravljalo se i predstojeæim sastancima sa èelnicima FIFA i UEFA, te o izborima u pojedinim Kantonima. Kako saznaje Scsport.ba izbori æe morati biti ponovljeni u Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo, te u Mostaru i Travniku.

(SCsport)