"Zamrznuto" osam miliona eura, čelnici NSBiH to pravdaju neusvajanjem Statuta

Imamo još tri mjeseca da to uradimo, ili će 1. aprila doći do automatske suspenzije Saveza, što bi imalo nesagledive posljedice, kazao je Baković.

– Usvajanje Statuta prioritetni je zadatak za Nogometni savez Bosne i Hercegovine u 2011. godini, izjavio je generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković na posljednjoj ovogodišnjoj pres-konferenciji dodajući kako je prioritet usvajanje statuta.

– Imamo još tri mjeseca da to uradimo ili će 1. aprila doći do automatske suspenzije Saveza, što bi imalo nesagledive posljedice”, kazao je Baković.

On je izrazio nadu da neće doći do takvog scenarija i da će Skupština NSBiH usvojiti novi Statut koji je u skladu sa statutima UEFA-e i FIFA-e.

– Nadamo se da ćemo uspjeti u tome i da ćemo do 31. marta imati novi Statut, kazao je Baković.

Po njegovim riječima, važni zadaci Saveza u narednoj godini su  nastavak reorganizacije administracije, te otvaranje trening centra u Zenici, što je, opet, usko povezano s usvajanjem statuta.

– Kompletan projekt u vrijednosti od oko osam miliona eura finansiraju FIFA i UEFA. Ta sredstva su zamrznuta, a možemo ih očekivati ako usvojimo statut, kazao je Baković.

 

(FENA)