Sušić razraðuje pobjedničku taktiku za Luksemburg

Od danas poèinje «operacija Luksemburg»
 
 Image

Od danas poèinje «operacija Luksemburg». Safet Sušiæ danima razraðuje pobjednièku taktiku protiv papirnatog autsajdera. Koji je upravog zbog te èinjenice i opasan.

Luksembur¾ani u svake kvalifikacije ulaze rastereæeni, uglavnom sa ciljem da nekom pomrse raèune. Navodno su se «napalili» i zbog Miralema Pjaniæa, koji je prije nego æe obuæi bh. dres prošao sve luksemburške selekcije.

Selektora raduje èinjenica što su se razigrali i raspucali naši asovi. Za Senijada Ibrièiæa se otima pola Evrope, tra¾e i Zvjezdana Misimoviæa, a D¾eko ruši sve pred sobom. Emir Spahiæ kontinuirano blista u Montepeljeu. Muslimoviæ, Salihoviæ, Ibiševiæ, Zec, Hasagiæ su zvijezde svojih klubova, kao i Pjaniæ u Lionu, koji je slabo poèeo francuski šampionat.

Selektor ima dosta razloga biti sretan, jer mu u ovih nekoliko dana ostaje samo da odr¾i visok nivo forme naših asova, koji blistaju na terenima širom Evrope. Nisu se novinari naljutili zbog selektorove nespretne izjave «kako æe pooštriti re¾im prema novinarima».

Novinari su najmanji problem za Sušiæa. Sam selektor ih svojim «akrobacijama» mo¾e natjerati da i oni reagiraju «reciproèno». Uvjereni smo kako imamo planetarne zvijezde koje æe Sušiæ, koji je i sam bio vrhunski as, znati voditi kroz kvalifikacije. Ipak, selektor je zaslu¾io pljesak. Zbog Denija Avdiæa. Saznajemo kako je Sušiæ naredio slu¾bama u NSBiH da krenu u «lov» na odliènog Avdiæa, koji igra za švedski Elfsborg.

Iako je nastupao za Švedsku, ako se otklone «tehnièke sitnice», uz naglašenu Avdiæevu ¾elju, bh. reprezentacija bi dobila vrhunskog igraèa. I ovaj put su najveæi posao odradili bh. nbavijaèi i prijatelji, koji godinama prate Avdiæa u Švedskoj i mole selektore da pozove Denija. Ako smo izgubili Zlatana Ibrahimoviæa, ne moramo njegovo nasljednika. Jasmin Bakoviæ, novi generalni sekretar ne sjedi skrštenih ruku.

(SAN)