Sušić meðu 23 igrača pozvao i Bunozu, Lulića i Vranješa

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušiæ je za prvu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Euro 2012, koju naša reprezentacija igra sa Luksemburgom 3. septembra, pozvao 23 igraèa. Meðu pozvanima su se našla i nova imena – Senad Luliæ, Ognjen Vranješ i Gordan Bunoza.
 
 Image

Sušiæ u prvom susretu kvalifikacija neæe moèi raèunati da Sejada Salihoviæa, koji ima èetiri utakmice zabrane igranja u kvalifikacijama zbog crvenog kartona zaraðenog u drugoj utakmici bara¾a za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Africi, a koju su naši reprezentativci u Zenici odigrali protiv Portugala.

Na današnjoj pres-konferenciji objavljen je spisak sa sljedeæim igraèima: Kenan Hasagiæ, Asmir Begoviæ, Ibrahim Šehiæ, Emir Spahiæ, Safet Nadareviæ, Sanel Jahiæ, Adnan Mravac, Boris Pand¾a, Elvir Rahimiæ, Miralem Pjaniæ, Zvjezdan Misimoviæ, Haris Medunjanin, Senad Luliæ, Senijad Ibrièiæ, Edin D¾eko, Vedad Ibiševiæ, Zlatan Muslimoviæ, Ermin Zec, Gordan Bunoza, Mensur Mujd¾a, Ognjen Vranješ, Semir Štiliæ i Sejad Salihoviæ.

(Sa-x)

 

Ibrièiæ æe igrati od prve minute, Luliæ bi bio rizièan za Francuze

Selektor BiH je nagovijestio da definitvno neæe igrati sa tri napadaèa u predstojeæim utakmicama, a da æe se u poèetnoj postavi gotovo sigurno naæi Senijad Ibrièiæ o kojem je Sušiæ govorio u suprlativima

 

Nakon što je objavio spisak za Luksemburg i Francusku, Safet Sušiæ je odgovarao na pitanja novinara. Prvo je bilo u vezi minuta¾a pojedinih igraèa, prije svih novajlije Ognjena Vranješa, te Elvira Rahimiæa i Asmira Begoviæa. Pape je predhodno objasnio zašto je Samir Muratoviæ ostao bez poziva, istièuæi da Muratoviæ vrlo malo igra u klubu i da je u godinama. Pozivi su upuæeni igraèima koji igraju mnogo manje od Muratoviæa.

“Oko Rahimiæa se ne mo¾e porediti. On igra u velikom klubu i bila je dilema izmeðu njega i Muratoviæa i odluèio sam se sa Rahimiæem. Vranješ je igrao kvalifikacije Lige prvaka i nastupa za mladu reprezentaciju BiH. Begoviæ je uz Hasagiæa naš najbolji golman, uprskos èinjenici da sjedi na klupi”, ka¾e Sušiæ.

Selektor BiH je nagovijestio da defibitvno neæe igrati sa tri napadaèa u predstojeæim utakmicama, a da æe se u poèetnoj postavi gotovo sigurno naæi Senijad Ibrièiæ o kojem je Sušiæ govorio u suprlativima.

Što se tièe Senada Luliæa, Pape je rekao da je moguæe da èlan Young Boysa zaigra protiv Luksemburga, ali je rekao da bi bilo rizièno da ga gurne u vatru protiv Francuza.

Treba istaæi da æe Ibrahim Šehiæ, Ognjen Vranješ i Gordan Bunoza biti ustupljeni mladoj reprezentaciji BiH koja 3. septembra igra protiv Italije.

(SCsport)