Bolje bi bilo da se nismo ni okupili

 Navijaèi su razoèarani * Izgubili smo renome u Evropi * Sami snosimo veliki dio troškova – ka¾e Bajramoviæ

 Image 

Izuzmemo li pobjede naše košarkaške selekcije protiv Ukrajinaca i Maðara , bh. košarkaši su preostala èetiri susreta kvalifikacija odigrali katastrofalno. Kenan Bajramoviæ, krilni centar naše selekcije otkrio nam je razloge zbog kojih æe naša reprezentacija kako sada stvari stoje po treæi put zaredom ostati bez plasmana na Eurobasket.

– Ako dr¾ava ne mo¾e obezbijediti sredstva da se okupimo jednom ili dvaput godišnje, da imamo optimalne uslove, onda se ne bi trebali nikako ni okupljati. Bolje da pare onda daju borcima i ljudima koji su dali sve za dr¾avu a nemaju šta da jedu – govori nam ljutito Bajramoviæ i nastavlja:

– Mi igramo bez ikakvog osiguranja, sami snosimo veliki dio troškova. Da nije ¾alosno, smijao bih se. Pogledajte druge selekcije, sve im je obezbjeðeno. Ne mo¾emo skupitit košarkašku reprezentaciju jednom godišnje.

Podsjetimo, ova reprezentacija je nedavno imala renome u Evropi, Hrvati i Litvanci su “drhtali” kada su morali sa nama dijeliti kvalifikacionu grupu. Sada strepimo od Maðara, sa kojima je i u utakmici u ponedeljak bilo dosta problema.

– Oni su nam nanijeli veliku štetu u kvalifikacijama, ali to je viša sila i pehovi koji nas redovno prate. Pobijedili su u prvoj utakmici, povrijedili nam kljuène igraèe u rotaciji. Uspjeli smo im vratiti, na neki naèin, mada su kvalifikacije veæ izgubljene.

Selektor Had¾iæ je rekao da u Skenderiji atmosfera nije baš onakva kakvu je oèekivao. Mo¾da je navijaèima dosta razoèarenja, poraza, znaju da vrijedimo više i da mo¾emo dalje.

– Realno nismo ni zaslu¾ili. Ljudi vole pobjednike, a mi to na¾alost nismo. Igrali smo oèajno na strani, tako da i ne treba oèekivati punu dvoranu. Mada je lakše igrati pred atmosferom kao što su je napravili Makedonci protiv nas – kazao je Kenan Bajramoviæ.

Reprezentacija mi je svetinja

– Svi æe na kraju ljagu prebaciti na igraèe, a neæe se pitati u kakvim okolnostima smo igrali i radili. Što meni ovo treba? Mogao sam se i ja odmarati kuæi sa porodicom i igrati u klubu koji mi osigurava egzistenciju. Predsjednik me je zvao da se vratim, a je sam ga glatko odbio jer je meni reprezentacija ipak svetinja – poruèio je Bajramoviæ i dodao da su se Dino Konakoviæ, direktor košarkaške reprezentacije BiH i generalni sekretar KS Harun Mahmutoviæ, trudili da obezbijede optimalne uslove, ali nisu imali dovoljnu podršku.

(SAN)