BiH protiv Katara 10. avgusta, debituje Mujdža

Susret BiH – Katar bit æe odigran na stadionu Grbavica (20.15 sati), a Sušiæ bi naredne sedmice trebao objaviti spisak igraèa na koje æe raèunati u ovom susretu

 Image

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine narednu prijateljsku utakmicu odigrat æe 10. avgusta, a ne dan kasnije kako je prvobitno planirano. Naime, do promjene termina došlo je nakon korespodencije dva Saveza.

Iz Katara su tra¾ili da se utakmica igra dan ranije, jer 11. avgusta poèinje mjesec posta – Ramazan. Na to je pristao i selektor Safet Sušiæ koji æe tako imati dan manje za pripreme.

Inaèe, susret BiH – Katar bit æe odigran na stadionu Grbavica (20.15 sati), a Sušiæ bi naredne sedmice trebao objaviti spisak igraèa na koje æe raèunati u ovom susretu.

Protiv Katara za naš dr¾avni tim trebao bi debitovati i Mensur Mujd¾a. Defanzivac Freiburga dobio je naše dr¾avljanstvo, a poèetkom sedmice iz N/FS BiH u FIFA je proslijeðena kompletna dokumentacija uz zahtjev za promjenu sportskog dr¾avljanstva. U našem Savezu oèekuju da bi se FIFA trebala pozitivno izjasniti u roku od sedam dana, pa bi tako bila otklonjena i posljednja prepreka za Mujd¾in debi u dresu sa dr¾avnim grbom BiH.

Nadamo se samo da umjesto zelenog svijetla za promjenu sportskog dr¾avljanstva za Mujd¾u, iz FIFA neæemo dobiti crveni karton i suspenziju zbog toga što Skupština N/FS BiH 16. jula nije usvojila novi Statut, što je bio ultimatum iz Svjetske i evropske fudbalske federacije!

(SCsport)