Bevanda: Neće biti tragedija ako nas suspendiju!

Molim vas ne igrajte se sa FIFA-om i UEFA-om, poruèio je uoèi sjednice selektor Safet Sušiæ

 

 Image

Josip Bevanda, tajnik NK Široki Brijeg i èlan Izvršnog odbora NS BiH dan uoèi današnjeg cirkusa u re¾iji onih koji “brinu” o bh. nogometnu u izjavi za sarajevski “San” dao je naslutiti šta æe se dešavati.

”Neæe biti tragedija ako nas suspenduju. Mo¾da to donese neke pomake, mo¾da u svakom zlu ima nešto dobro. Vrijeme je za promjene, ovako više ne ide. Pa, nekima je ova prièa tek sada u fokusu, a o Statutu se prièa od 2003. godine. Ja sam odnedavno u NSBiH, ali tra¾im odgovornost svih koji su proteklih godina radili na ovome. Vidite gdje su nas doveli. Bojim se da je prekasno, da su potrošeni svi krediti. Bilo je previše vremena, dobre volje kod ljudi iz FIFA -e i UEFA -e, ali ne i kod nas” kazao je Bevanda.

Uzalud su bili apeli selektora naše nogometne reprezentacije Safeta Sušiæa iz Pariza delegatima koji su danas iskopali raku bh. fudbalu, dobro se najeli i otišli svaki u svoj nacionalni tor!

”Molim vas ne igrajte se sa FIFA-om i UEFA-om. Kazne mogu biti rigorozne, posljedice dalekose¾ne – poruèio je iz Pariza selektor Sušiæ.

(SCsport)