PORUKA ZA FIFU i UEFU: KAZNITE KRIMINALCE U FOTELJAMA, NE KAŽNJAVAJTE BH GRAÐANE I FUDBALERE!

Image

 

Godinama se ukazuje na kriminal u N/F S BiH. Generacije mladih i talentovanih fudbalera su zauvijek izgubljenje, država nikada nije bila ni na jednom velikom natjecanju, fudbalske lige u BiH su lakrdija u kojima se unaprijed znaju ne samo pobjednici nego i konačni rezultati. Za proteklo vrijeme kriminalci, koji još uvijek obavljaju funkcije u F/N Savezu BiH, stekli su pravo malo bogatsvo i nemaju namjeru još dugo napustiti svoje položaje.


E pa gospodo iz FIFA i UEFA vi ste najviše krivi (možda je bolje reći “zaslužniji”) zbog toga što je kod nas ovakva situacija. Kompletna bh. javnost (navijači, novinari, sportisti, uticajni sportski i kulturni radnici itd.) svakodnevno ukazuju na ovaj problem. U nekoliko navrata su upravo vama bili upućene molbe i vapaji naših građana u kojima se ukazivalo na sve ono što se dešava u krovnoj kući nogometa. Da gospodo, molili smo vas da spasite fudbal u našoj zemlji, da ga istrgnete iz ralja kriminala. Ali vi se niste obazirali i (ne)namjerno ste sve to ignorisali.

Zašto? Da li je vama zaista u interesu da se razvija fudbal u Bosni i Hercegovini? Vaše institucije bi trebale naći modul kako da kazni stvarne krivce. Eto, za početak im uskratite gostoprimstvo (dnevice, putne troškove, smještaj, hranu itd) na svim sportskim manifestacijama u Evropi i svijetu.


Umjesto toga vi planirate da kaznite i suspendujete naše fudbalere radi grešaka ljudi iz F/N S BiH koji su upravo godinama sistematski iskorištavali i manipulirali tim istim fubalerima?

BHF Press