Varda se priključuje krajem jula kada dolazi i Jasmin Hukić!

Naš centar ima problema sa prstom, a dijagnozu su potvrdile i pretrage u Sarajevu kojima se Varda podvrgnuo juèe. Jasmin Hukiæ prikljuèit æe se krajm jula kada i Henry Domercant. Kikanoviæ propušta kvalifikacije

 Image

Ratko Varda igrat æe za reprezentaciju BiH u kvalifikacijama za «Eurobasket 2011» godine u Litvaniji. Naš centar ima problema sa povredom prsta, a dijagnozu su potvrdile i dodatne pretrage u Sarajevu kojima se Varda podvrgnuo u petak.

«Varda je izrazio spremnost da kao i prošle godine obuèe dres bh. tima, no no¾ni prst nije dobro srastao pa je oporavak prolongiran, samim tim povratak u trena¾ni proces. Njegov dolazak u A tim dogovorili smo krajem jula kada æe naša selekcija biti na mini-pripremama u Zlatiboru. Centar Prokoma æe u prvih nekoliko meèeva biti pošteðen veæih napora, ali kako budu odmicale kvalifikacije sigurno je da æe biti sve korisniji. Na sreæu, u reketu su Esmir Rizviæ i Ermin Jazvin buduæi da æe Elmedin Kikanoviæ, kako sada stvari stoje, ipak propustiti kvalifikacije», kazao je Elmedin Konakoviæ, direktor reprezentacije, nastavivši u vedrom tonu:

»Jasmin Hukiæ takoðe æe se prikljuèiti u tom periodu i ne treba ni naglašavati koliko æe nam njegovo pristustvo znaèiti u ekipi. O Hukinim ljudskim i igraèkim kvalitetima suvišno je govoriti. Njegovim dolaskom i Domercantovim selekcija æe biti spremna za plasman na Evropsko prvenstvo», dodao je Konakoviæ.

Proteklih nekoliko dana na poštedi su bili Nemanja Gordiæ i Edin Bavèæiæ, ali su njihove ozljede prošlost.

(SCsport)