U20: Pobjeda nad Rumunijom u trećoj utakmici na prvenstvu

Večeras je naša muška U20 košarkaška reprezentacija odigrala svoju treću utakmicu u okviru grupne faze grupe D Europskog prvenstva B divizije u Grčkoj.

Nakon pobjede nad Slovačkom i poraza od Hrvatske, protivnik našim momcima u trećoj utakmici u okviru grupe D je bila Rumunija.

Prva četvrtina je pripala našoj reprezentaciji rezultatom 19:7. Zaostatak od 12 poena Rumuni su u drugoj četvrtini uspjeli smanjiti za 6 poena (12:18) pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 31:25 za našu reprezentaciju.

Rumuni su i treću četvrtinu riješili u svoju korist (16:20) pa se u posljednju četvrtinu susreta ušlo sa rezultatom 47:45 za naš tim. Ipak uslijedila je odlična posljednja četvrtina u režiji našeg tima sa 13 poena prednosti (26:13) za konačnih 73:58 i drugu pobjedu na prvenstvu.

Najefikasniji u našim redovima je bio Kenan Karahodžić sa 21 postignutim poenom uz 7 skokova, tri blokade i dvije ukradene lopte. Edin Atić je ubacio 16 poena uz 11 skokova, 5 asistencija i 4 ukradene lopte. Dvocifreni su još bili Markus Lončar sa 13 poena uz 9 skokova i Aleksandar Lazić sa 11 poena uz 8 skokova, 4 blokade i tri ukradene lopte.

Učinak naših igrača u susretu protiv Rumunije
Učinak naših igrača u susretu protiv Rumunije

U drugom susretu grupe D Hrvatska je danas savladala Slovačku sa rezultatom 92:54 i tako svoj nastup u grupnoj fazi završila kao prvoplasirana ekipa grupe D sa maksimalnim omjerom od 4 pobjede.

u20_2016_tabela3
Stanje na tabeli – grupa D

Svoj posljednji susret u okviru grupne faze naša reprezentacija igra sutra (srijeda) sa početkom u 15:30 sati protiv Bugarske.

Pobjedom protiv Bugarske kao drugoplasirana ekipa grupe D naša reprezentacija će za protivnika u četvrtfinalu dobiti prvoplasiranu ekipu grupe C.

Stanje na tabeli - grupa C
Stanje na tabeli – grupa C

Pobjednik grupe C biti će poznat nakon međusobnog susreta domaćina Grčke i Velike Britanije koji je na rasporedu sutra (srijeda) od 17:45 sati.