Lopovska sudbina.

Šta vidimo na ovoj fotografiji?

 

Image

Vidimo Safeta Sušića današnjeg selektora Bosne i Hercegovine na prvenstvenoj utakmici FK Sarajeva. Na ovoj fotografiji možemo vidjeti i Husrefa Musemića koji je u to vrijeme zajedno sa legendarnim Papetom bio zvijezda Sarajeva i Savezne lige bivše države.

Slika datira iz početka 80-ih!! U pozadini možete vidjeti i Muniba Ušanovića koji je u to vrijeme bio jedan obični fotograf kao što i ova slika dokazuje.

Putem lopovskih veza Munib Ušanović je poslije rata dospio do Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine.
Ono što se treba istaći je to da je Munib Ušanović došao u Savez kao Funkcioner a prijeratni Ušanović Fotograf više nije postojao! Ušanovć je bio Generalni Sekretar da bi sada obavljao funkciju reprezenta BH Fudbala. Za sve skandale i sve krađe uvijek je njegovo ime vezano jer je jedan od glavnih organizatora u Savezu kada su u pitanju obmane i krađe.

On je osuđen za malverzaciju na 5 godina zatvora zajedno sa Miodragom Kurešom. Kazna još nije potvrđena jer su ova dvojica podnijela žalbu. Ali kao što vidite na ovoj fotografiji iz prošlog vremena Munib Ušanović je bio NIKO i NIŠTA kao i sada. Bez ikakve struke je dospio u fotelju Saveza kao i njegove ostale kolege u Predsjedništvu.

Recimo da je Iljo Dominković po struci poljoprivrednik kao i njegov brat Vladimir koji je sada sudija u Premijer Ligi BiH. Sulejman Čolaković je bio obična Komunjara dok je Bogdan Čeko obični potrčko Milorada Dodika!!! Dakle svi oni sa Fudbalom nemaju nikakve veze niti su ikada imali.

Image

Ali eto takva su vremena da jedna Legenda kao što je PAPE ima šefove koji su prije rata bili propalice dok je Pape tada harao Fudbalskim terenima. Svi oni koji se pitaju zašto kod nas u Fudbalu ne ide ništa na dobro ova slika vam daje na takva pitanja sve odgovore!

BHF Press