Sušić: Susret protiv Njemačke mi je jako važan i želim da tada igra najbolji tim

Selektor još ranije najavio da æe protiv Švedske igrati kombinovani tim

 Image

Polako se bli¾e prijateljski meèevi naše najbolje reprezentacije u Švedskoj i Njemaèkoj. Za to vrijeme selektor Safet Sušiæ prati formu pojedinaca, brine se o zdravstevnom biltenu igraèa, vodi raèuna o svakom sitnom detalju koji bi mogao poboljšati odnos izmeðu njega i igraèa.

Sušiæ je okupljanje zakazao za èetvrtak u štokholmskom hotelu „Scandic Anglais“, koji se nalazi u centru grada.

Potvrda dolaska

Pape je još ranije uputio 22 poziva kandidata za meèeve koji se igraju u Štokholmnu (29. maj) i Frankfurtu (3. juni). Svi oni su potvrdili dolazak.

Na debiju protiv Gane, Sušiæ je ostvario pobjedu (2:1). Sada je ¾eljan novog uspjeha, protiv dvije izuzetno jake i respektabilne selekcije. Posebno æe biti zanimljiv meè u Frankfurtu, koji bi Sušiæu trebao pokazati sa kakvim adutima bismo trebali uæi u borbu za plasman na Euro u konkurenciji Francuske, Rumunije, Albanije…

– U ovom trenutku mi je najva¾nije da nema otkaza ka¾e Sušiæ.

Bh. selektor je najavio da æe u Štokholmu igrati kombinovani tim naše reprezentacije. Moguæe je da šansu dobije svih 22 kandidata. Sa druge strane, protiv Njemaèke igrat æe najbolji tim za koji Sušiæ bude smatrao da je u tom trenutku.

– Susret protiv Njemaèke mi je jako va¾an. ®elim da igra najbolji tim, da ostvarimo povoljan rezultat, koji mi je takoðer jednako bitan kao i igra pojedinaca – kazao je Sušiæ.

Papetova najava u „Sportu“, daleko najtira¾nijoj i najutjecajnijoj sportskoj novini u BiH, da je moguæe da nakon duela sa Švedskom i Njemaèkom otpiše dva kandidata koji budu najlošiji, naišla je na pozitivne reakcije na brojnim bh. portalima i forumima.

Podrška Papetu

Svi Sušiæu daju podršku, jer je njegov naèin voðenja reprezentacije BiH potpuni zaokret u odnosu na prošle selektore.

– ®elim da se igraèi maksimalno koncentrišu na igru. Potrebni su mi samo spremni igraèi, ¾eljni dokazivanja – kazao je Sušiæ. Veæi dio bh. ekspedicije put Štokholma krenut æe sa Sarajevskog aerodroma u èetvrtak ujutro. U NSBiH su najavili da æe pratiti dešavanja i oko vulkanske prašine sa Islanda. Iz Švedske sti¾u najave da utakmica neæe biti otkazana. Susret æe se igrati u subotu na Rasunda stadionu sa poèetkom u 19 sati.

Zarada od 130.000 eura

Nogometni Bosne i Hercegovine od predstojeæih gostujuæih prijateljskih utakmica A tima protiv Švedske i Njemaèke zaradit æe oko 130.000 eura.

Prema najavama na raèun bonusa od meèa sa Šveðanima bit æe inkasirano 30.000, odnosno 100.000 eura od utakmice sa Njemaèkom u Frankfurtu.

Papetove uzdanice

Spisak kandidata za meèeve sa Švedskom i Njemaèkom: Hasagiæ, Begoviæ, Šehiæ, Spahiæ, Pand¾a, Mravac, Nadareviæ, Jahiæ, Berberoviæ, Misimoviæ, Muratoviæ, Rahimiæ, Salihoviæ, Pjaniæ, Medunjanin, D¾eko, Muslimoviæ, Ibiševiæ, Zec, Ibrièiæ, Alispahiæ, Mujd¾a.

Dva treninga

Sušiæ je najavio da æe naš tim do meèa u Štokholmu imati dva zajednièka treninga.

– Jedan æemo obaviti odmah po dolasku u èetvrtak, a drugi u petak. Za poèetak dva treninga æe biti dovoljno. Za duel sa Njemaèkom imat æemo više vremena za uigravanje – kazao je Sušiæ. Reprezentacija BiH æe Štokholm napustiti veæ u nedjelju, kada je zakazan let za Frankfurt (smještaj u hotelu „Westin“).

(Avaz Sport)