Raða provjerava domaće snage

Odazvali se svi osim povrijeðenog Faruka Vra¾aliæa

 Image

Nepotpuna reprezentacija Bosne i Hercegovine u rukometu, 14 igraèa iz domaæeg prvenstva te trojica “stranaca”, okupila se prekjuèer u Sarajevu uoèi današnje prijateljske utakmice sa Srbijom u Loznici (od 17.30 sati).

Od igraèa iz inozemstva, selektoru Vojislavu Raði odazvali su se Vukašin Stojanoviæ, Nikola Prce te novo ime Ante Kukrika s obzirom na to da su ranije okonèali klupske obaveze, dok æe ostali na dispoziciji biti od 4. juna, za kada je zakazano novo okupljanje uoèi meèeva sa Grèkom.

– Odluèio sam da tokom ove, prve faze provjerim igraèe iz naše lige te Kukriku, koji bi nam mogao koristiti na poziciji desnog beka. Odazvali su se svi oni koji su pozvani, s tim da je Faruk Vra¾aliæ povrijeðen – kazao nam je Raða.

Osim spomenute trojice iz inozemstva, on trenutno ima na raspolaganju sljedeæe igraèe: Adnana Šabanoviæa, Nebojšu Grahovca, Benjamina i Senjamina Buriæa, Mirka Mikiæa, Amira Èakiæa, Velibora Manjiæa, Damira D¾ebu, Damira Doborca, Marka Matiæa, Tarika Meðiæa, Igora Mandiæa, Marka Paniæa i Alena Kulenoviæa.

– Na neke od ovih igraèa neæemo raèunati za vrijeme drugog okupljanja, kada budemo igrali sa Grèkom u Sarajevu 6. i 8. juna. Poznato je samo da æe ostati svi ljevoruki igraèi sa ovog spiska – dodao je Raða.

Terziæ briljirao

Rukometaši Vesprema su sa 3-0 u seriji savladali Pik Szeged te tako došli do 18. titule prvaka Maðarske. U treæoj utakmici finalne serije Vesprem je slavio uvjerljivim rezultatom 40:28, a kapiten naše reprezentacije Mirsad Terziæ sa šest pogodaka bio je jedan od najboljih igraèa susreta.

(Avaz)