Reprezentacija je za mene završena priča

 
Imao sam ponuda da promijenim sredinu, najviše iz Francuske, ali nisam vidio razloga da idem iz ovako velikog kluba – ka¾e Papac
 
 Image

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Table Normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Nedjeljnom pobjedom protiv Hiberniana (1:0) škotski Rend¾ers ostao je na jedanaest bodova prednosti ispred ljutog rivala Seltika, a kako su do kraja ostala samo tri kola i teoretski je potvrðeno da je veæ 53. titula na Ajbroks.

Svoj doprinos u pobjedi u Edinburgu ugradio je i Saša Papac, 30-godišnji Mostarac koji je u svojoj èetvrtoj sezoni u škotskom gigantu došao do svoje druge titule. Naime, Rend¾ers je ispred Seltika završio i prošle sezone.

Treæi naslov

– S obzirom na veliku bodovnu prednost odavno je bilo jasno da æemo obraniti naslov prvaka, ali posljednjom pobjedom napokon smo potvrdili da je i ove sezone titula naša – ka¾e Papac.

Treæi je to naslov prvaka koji je Papac osvojio u svojoj karijeri, buduæi da je prvak bio i s beèkom Austrijom u sezoni 2005/2006.

– Svaka titula me ispunjavala sreæom i zadovoljstvom. Ona u Austriji mi je bila prva u karijeri, ona u prošloj sezoni bila mi je prva s Rend¾ersom nakon dvije sezone dominacije Seltika, a ova mi je draga jer sam igrao vrlo dobro, sigurno najbolje od svog dolaska u Škotsku.

Seltik vam ove sezone nije bio ozbiljan rival?

– Utrka nije bila zanimljiva kao prošle sezone. Za razliku od Seltika mi smo igrali konstantno, iako nije bilo baš tako lagano. Igraèki kadar koji imamo ipak je tanji nego prošlih sezona, ali kljuè je bio u menad¾eru Volteru Smitu koji je izvukao najviše od ove momèadi. ®elja nam je bila osvojiti sva tri trofeja, dakle prvenstvo i dva kupa, ali osvojili smo samo dva. U nacionalnom Kupu nismo uspjeli otiæi do kraja, ali mislim da je glavni razlog upravo taj što nismo imali ve}i fond igraèa.

Ovo je veæ èetvrta sezona da ste igraè Rend¾ersa?

– Jedini sam nogometaš koji je i dalje u klubu, a koji je u Rend¾ers došao za kratkog mandata Pola Le Guena. Imao sam ponuda da promijenim sredinu, najviše iz Francuske, ali nisam vidio razloga da idem iz ovako velikog kluba.

Posljedice nesreæe 

Ugovor s Rend¾ersom Vas ve¾e do 2011.?

– Sigurno je da æu ga odraditi do kraja, a onda æu veæ polako razmišljati o kraju karijere, bez obzira na to što æu tada biti u 32. godini ¾ivota. Automobilska nesreæa koju sam imao u Austriji mi je skratila karijeru, ali koliko god èudno zvuèalo, najbolje stvari u karijeri su mi se dogodile poslije te nesreæe. Poèeo sam trenirati s drugaèijim pristupom i sada ubirem plodove takvog rada – veli Papac.

Iako je selektor Safet Sušiæ nekoliko puta ponovio da neæe odustati od Vas, ne popuštate.

– Mislim da nema potrebe da ponavljam da sam odigrao svoje u reprezentaciji BiH. Novom selektoru i igraèima ¾elim puno sreæe u sljedeæim kvalifikacijama – ka¾e Papac.

 

(BHF PRESS/Avaz Sport)