Iz NS BiH otišli prijedlozi za odigravanje meča u augustovskom terminu

U našu „kuæu nogometa“ stigla ponuda iz Azerbejd¾ana

Image

U srijedu je u Nogometni savez Bosne i Hercegovine stigla ponuda iz Azerbejd¾ana u kojoj piše da èelnici njihovog nogometnog saveza nude odigravanje prijateljske utakmice A selekcija 11. avgusta u Bakuu.

Ovo je veæ drugi put da iz NS Azerbejd¾ana sti¾e poziv za odigravanje prijateljskog susreta. Prvi su èelnici naše „kuæe nogometa“ glatko odbili, a izgleda da æe i ova druga ponuda završiti u „kanti za otpatke“.

– Oni nam nude prijateljski susret koji bi bio revanš za naše gostoprimstvo kada je BiH u Zenici pred praznim gledalištem vodio Danijel Piriæ. Male su šanse da æemo pristati – kazao je Jasmin Bakoviæ, v. d. generalnog sekterara NSBiH.

Inaèe, èelnici NSBiH su za svaku pohvalu nakon što je na kormilo stigao Safet Sušiæ. Malo se reprezentacija na svijetu mo¾e pohvaliti da je organiziralo prijateljske susrete sa Ganom, Švedskom i Njemaèkom, selekcijama koje su meðu 30 najboljih na svijetu.

Bakoviæ nam je otkrio, da su sa faksa iz NSBiH prošle sedmice otišle èetiri ponude sa naše strane za prijateljski susret u slobodnom avgustovskom terminu.

– Poslali smo ponude nogometnim savezima Italije, Engleske, Rusije i Grèke. Nadamo se barem jednom brzom pozitivnom odgovoru. Naravno da bi nam najviše odgovaralo kada bi 11. avgusta igrali protiv Italije ili Engleske – dodao je Bakoviæ.

Njemaèka u Frankfurtu u najjaèem sastavu

Iz Njemaèke sti¾e vijest da æe njihova najbolja reprezentacija 3. juna u Frankfurtu protiv BiH igrati u najjaèem sastavu.

Selektor Joakim Lev (Joachim Low) u izjavama za njemaèke medije kazao je da æe BiH suprotstaviti najbolji tim koji bi vrlo lako mogao i debitirati na Mundijalu u Ju¾noj Africi protiv Australije.

– BiH ima jaku selekciju i protiv njih æe igrati najbolji. Valjda æe i naši gosti biti ozbiljni, jer nam se radi o va¾noj provjeri, najva¾nijoj pred Mundijal – kazao je Lev.

(Avaz sport)