Muratović pred oproštaj: Najdraži meč u karijeri? Trijumf BiH u Belgiji!

Samir Muratović, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji će se u srijedu u prijateljskom meču s Egiptom, ovdje u Innsbrucku, oprostiti od dresa bh. reprezentacije, presretan je pozivom iz Fudbalskog saveza BiH.

"Velika stvar za mene, baš zato što se dešava u Austriji, jer zadnjih 10 godina ovdje igram fudbal. Potrefilo se optimalno da ću zadnju utakmicu odigrati ovdje, te sam jako sretan što su iz N/FS BiH pokazali interesovanje da odigram oproštajnu utakmici", rekao je u Innsbrucku za Anadolu Agency (AA) Muratović, između ostalih, nekadašnji fudbaler Željezničara, Sturma iz Graza…, naglasivši:

"Najdraža utakmica u karijeri? Meč u Belgiji kada sam sa BiH pobijedio 4:2. Najteži poraz pao mi je od Portugala u prvom baražu (doigravanje za SP u Južnoafričkoj Republici u novembru 2009. godine, op.a.) kada smo izgubili na gostovanju 0:1. Dobro smo odigrali i trebali dati gol, ali dogodilo se što se dogodilo."

Muratović i narednih godina s porodicom planira ostati živjeti u Grazu (Austrija).

"Čitav život sam u fudbalu, pa i dalje sebe vidim u fudbalu. Planiram se baviti trenerskim poslom. Završio sam školovanje za A trenersku licencu i sada tražim angažman u Austriji. Ukoliko uskoro ne budem radio kao trener možda ću se početi baviti menadžerstvom", kazao je Muratović, koji je u periodu od 1999. godine do 2010. odigrao 23 utakmice za "A" reprezentaciju BiH.

Podsjećamo, prijateljska utakmica Egipat – BiH igra se u srijedu od18:30 sati na stadionu "Tivoli" u Innsbrucku.

Anadolu Agency