Baraba Munib i njegove lole

Image

Sjednica


Šta sve reći poslije zadnjih sramnih događanja koja se dešavaju oko naše Nogometne Reprezentacije?? Ponovo nas je Kriminalna Grupa koja je na čelu Saveza obrukala na sve strane!! Jedina smo zemlja na svijetu čiji Sekretar Nogometnog Saveza iako je osuđen ima pravo i uzima sebi za pravo da bude i dalje Sekretar te institucije koja predstavlja dr
žavu u svijetu!! Čija je ovdje glavna riječ?? Državni Sud je institucija koja se mora poštovati i koja donosi najvažnije odluke kada je kriminal u pitanju. Iako je danas održana vanredna sjednica Famoznog Nogometnog Saveza od koje je javnost očekivala rezultate desilo se jedno VELIKO ništa!!

Munib Ušanović i Miodrag Kureš nisu smjenjeni niti su podnijeli ostavke. Koja je svrha onda bila ove sjednice??? Šta je odlučeno?? Ovo je još jednom jedan dokaz o kakvim drskim Kriminalcima je rijeè koji ne poštuju čak ni odluke suda. Da vas podsjetimo da je sud donio odluku o zabrani obavljanja funkcija koja stupa odmah na snagu!! Dokazane su kraðe i malverzacije od 2001 godine pa sve do sada. Znači osam punih godina ovakvi Kriminalci cijede kako mogu i umiju. Niko nije imao hrabrosti niti volje ovaj čin zaustaviti koji traje eto toliko godina.

Lažne izjave


Na sve strane imate kontroverzne izjave Sulejmana Čolakovića, Ilje Dominkovića i Bogdana Čeke od kojih se također nema niko ništa nadati. Šta očekivati od kriminalaca?? Kriminalci mogu samo da lažu!! Tako bi Suljo želio da Kureš i Ušanović samovoljno i usmeno napuste Savez dok to Ćeko očekuje pismenom odlukom. Iljo Dominković bez imalo stida i srama želi ipak zadržati obadvojicu jer su tobože od početka tu i znaju kako se stvari rade. Ono što stvara paniku među ovom trojicom je činjenica da bi Ušanović i Kureš i njih mogli povući sa sobom što bi i za njih značilo zatvor i presude!!

Da je Savez u totalnom haosu, tu je i činjenica da na Internet stranici stoji obrazloženje Muniba Ušanovića za posljednja dešavanja u Savezu. Ko je odgovoran i zašto se tako nešto postavlja na internet stranicu ne može niko odgovoriti od velike trojke. Sama činjenica da će nas Ušanović predstavljati u Uefi povodom kladioničarskih skandala je smiješna. Čovjek koji je kriminalac traži rješenje kod Uefe protiv kriminala. SRAMOTA.

Ćiro Manipulator


Joker Saveza Miroslav Ćiro Blažević je odmah po završetku utakmice u Zenici protiv Portugala pošao u spašavanje sopstvene glave. Da bi krivicu skinuo sa sebe on je počeo izjavama i analizama udarati po igračima Harisu Medunjaninu i Zvjezdanu Misimoviću. U njima je našao glavne krivce za poraze protiv Portugala. Ćirina taktika se sastoji u tome napraviti buku na neke od igrača da bi pa
žnju skrenuo sa sebe i ostavio dobar utisak u javnosti što mu je do sada i uspjevalo jer se ispostavilo da je masa koja ga je podržavala prevarena i to jeftino. Na početku ciklusa to je na svojoj koži osjetio Sanel Jahić a onda pogotovo Safet Nadarević. Sada su njih dvojica dvije važne karike u Reprezentaciji što nema baš neke logike jer je Blaževiæ prije toga izjavljivao da njih dvojica nemaju mjesta u repki i da prave lošu klimu. Eto potvrđeno je još jednom o kakvom lošem stručnjaku i čovjeku se radi.


Taj veliki Patriota Ćiro nema tako lošu zaradu kako se ispostavilo. Konstatno se izjavljivalo da Ćiro radi za samo 5.000 maraka ali izgleda da ova suma nije ni blizu onome što niko u javnosti ne zna. Jer novaca od sponzora za Selektora ima vrlo puno. Eto nam našeg Patriote….

Ali šta očekivati od jednog čovjeka koji je 1993 godine psovao Bosansku majku igračima BiH i koji je vršio medijsku hajku kako BiH nikada neće imati Reprezentaciju i kako BiH nije njegova država!! Isto tako je sa svojim lobijem uspio nagovoriti Fifu da se utakmica protiv Hrvatske ne igra u Sarajevu već na neutralnom terenu, tačnije u Bologni. Ali naš narod je naivan i vrlo brzo je zaboravio Ćirinu prošlost. Mnogima je Ćiro do skora bio heroj. Čak i Ćirin sin ima mjesto u Savezu ali koju funkciju on obavlja to niko ne zna. Naravno tu se pare vrte…. Tako se vrtio i Adis Nurković ali pošto se nije mogao prodati u inozemstvo gdje bi Ćiro i njegov sin zaradili dobru sumu on je onda iz repke i nogiran pa ga sada nema u nikakvim planovima u reprezentaciji. I dok po BH medijima Ćiro izjavljuje da želi i hoće ostati, danas je preko RTL Hrvatska poručio da će MISIMOVIĆ dobiti novog Selektora. To je Ćiro Nacionale.


ĆIRO ISPUNI NAM TU ŽELJU I NE VRAĆAJ SE VIŠE NIKADA.


Kupljeni Novinari


Očevici koji su bili 15.-og novembra na Aerodromu u Lisabonu mogli su vidjeti ko leti u sopstvenom aranžmanu a ko u aranžmanu Saveza kada su novinari u pitanju. Oni koji imaju privilegiju sjediti u avionu zajedno sa igračima su poslušni novinari koji pišu ono što im se naredi i što im se plati da pišu ili izjave. Većina tih novinara sada je pokrenula kampanju protiv čelnika Saveza. Ali kako vjerovati tim kupljenim novinarima koji ispijaju viski sa Ušanovićem od Istanbula preko Tallina pa do Lisabona. Kako vjerovati novinarima koji su stali na Ćirinu stranu i koji su počeli svjesnu hajku na Zvjezdana Misimovića??? Kako vjerovati nekima od tih novinara koji dočekuju zajedno sa Ušanovićem razne proslave i praznike?? Naravno nećemo im vjerovati jer je vrijeme kada smo njima vjerovali davno prošlo. Tako im nešto više neće upaliti. Nećemo o njihovim imenima jer će se oni prepoznati sami u ovom dijelu. Malo je poštenih novinara ali srećom ima ih i svaka im čast. I oni će se prepoznati u ovom dijelu.


Reprezentacija


Reprezentacija je odigrala dobar ciklus. Čudo nije napravljeno. Ono što je repka postigla to je i morala jer ruku na srce ovakav izbor igrača mora tako i zahtjevati. Šta i kako će biti poslije teško je reći. Poznato je da je Ćiro u repki imao svoje ljubimce. Naravno ti ljubimci su imali malo veće privilegije. Kakav će onda odnos tih igrača biti dalje prema Misimoviću je teško pitanje. To je stvar koja æe otežavati odnos i klimu unutar igrača zahvaljujući Selektoru Blaževiæu koji je za ovu situaciju najveći krivac.

I za kraj

Bosanci i Hercegovci probudite se konačno. Nadu za bolje sutra je donio sud BiH. Sud Bosne i Hercegovine je pod velikim pritiskom da poništi ovu odluku. Stanimo na stranu pravde. Pomozimo ljudima koji žele pošteno raditi. Imamo vrhunske igraèe. Dovedimo naše legende u Nogometni Savez i otjerajmo lopove i mešatore koji nas godinama uništavaju jer se obogaæuju na tuđi račun što je konačno i dokazano. Dovedimo Selektora koji ne radi za svoj interes i za interes čelnika Saveza.
Mi to možemo i moramo


DANAS U SAVEZU, SUTRA U KAVEZU